Prefectul Clujului se întoarce acasă după 10 zile petrecute la spital. Mircea Abrudean este în continuare pozitiv și va sta în izolare la domiciliu

Prefectul Mircea Abrudean. Foto: Dan Bodea

Prefectul județului, Mircea Abrudean, se va externa astăzi, după ce aproape două săptămâni a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Acesta, alături de soția lui și băiețelul lor în vârstă de doar 9 luni, au fost testați pozitivi – asimptomatici cu COVID-19 în 4 iulie, și internați în spital o zi mai târziu.

Abrudean a ținut să infirme zvonurile ce-l dădeau externat și izolat la domiciliu de mai bine de o săptămână.

S-a zvonit greșit. Astăzi ne externam toți, fiind ziua 10 și Ordinul MS nr.1137 ne permite acest lucru. Suntem asimptomatici cu toții și vom rămâne în izolarela domiciliu 14 zile, așa cum prevăd regulile. Nu mă internam în spital de la început dacă voiam să stau acasă.”, a declarat Mircea Abrudean pentru Transilvania Reporter.

Prefectul Clujului spune că activitatea prefecturii nu a fost afectată de internarea sa în spital.

”Activitatea la Prefectură merge bine, fără probleme.”, a spus Abrudean.

În urma anchetei epidemiologice realizate de DSP Cluj, s-a stabilit un număr de 12 contacți direcți apropiați ai prefectului, cărora li s-a a recomandat autoizolarea la domiciliu. Niciunul dintre aceștia nu au fost diagnosticati pozitiv cu Covid-19.

”Fiind contacți directi asimptomatici nu se pot testa pe algoritm, dar mare parte din ei s-au testat la cerere contra cost, și sunt negativi”, a mai spus prefectul Mircea Abrudean.

Distribuie:

Postaţi un comentariu