Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, soția lui și copilul acestora de 9 luni, depistați pozitiv cu COVID-19

Foto: Dan Bodea

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat în această dimineață că a fost infectat cu COVID-19. Împreună cu acesta, au fost testați pozitiv cu coronavirus și soția sa, dar și băiețelul lor de doar 9 luni. Întreaga familie va fi internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, iar autoritățile vor efectua o anchetă epidemiologică în acest caz.

„În cursul serii de 3 iulie, am fost cu băiețelul nostru de 9 luni la UPU Pediatrie, pentru că avea febră, care am crezut inițial că are legătură cu ieșitul dințișorilor. După consultul de specialitate, medicii au constatat că are faringo-amigdalită. Având în vedere simptomatologia, a fost recoltat pentru testare Covid19. Rezultatul a venit în după-amiaza zilei de 4 iulie pozitiv, motiv pentru care ne-am testat și eu, și soția mea, ambele rezultate fiind pozitive, cu toate că suntem asimptomatici.

În cursul acestei dimineți ne vom interna cu toții la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP Cluj.

Consider că este extrem de importantă transparența, așa cum am procedat și până acum în comunicarea publică.

Vreau să îi îndemn încă o dată pe toți clujenii să fie responsabili, să se prezinte la medic atunci când prezintă simptome, iar celor care încă pun la îndoială existența acestui virus, să se gândească de două ori înainte de a face astfel de afirmații.

Am toată încrederea în sistemul nostru medical, care a avut rezultate excelente până acum și sunt convins că vom trece cu bine peste această perioadă! Vă doresc tuturor multă sănătate și succes în tot ceea ce faceți. Vă voi ține la curent cu evoluția situației”, a spus Mircea Abrudean.

Distribuie:

Postaţi un comentariu