Opt cazuri de coronavirus în primăria Cluj-Napoca. 20 de angajați sunt izolați la domiciliu. Emil Boc: „Nu e sfârșitul lumii”

Primarul Clujului spune că opt angajați ai instituției au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, iar alte 20 de persoane se află deja în izolare la domiciliu. Edilul invocă lipsa unui cadru legal pentru testarea tuturor angajatilor din primărie și spune că la la nivelul instituției s-au luat măsuri stricte.

”Am procedat ca la carte, în baza legii. Am făcut apel la calm în asemenea situații. Trebuie să știm că nu e sfârșitul lumii. DSP realizează anchete epidemiologice și stabilește contacții direcți. În acest moment avem 20 de izolați la domiciliu, angajații vor sta 14 zile și au concediu medical.

Starea celor opt angajați este bună, foarte bună. O parte dintre ei au fost externați, pentru că au stat internați la spital 48 de ore. În primărie, facem periodic dezinfectarea, măsurarea temperaturii se ia la intrare, se poartă masca de protecție, iar audierile se fac online sau prin telefone”, a declarat Emil Boc pentru Libertatea.

Primarul spune că nu a intrat în contact direct cu persoanele infectate și că nu poate face o testare în masă a angajaților

„Aș lua-o în calcul, dar răspunsul DSP a fost dați-mi cadru legal . Acest cadru legal spune foarte clar că dacă testăm după ureche, înseamnă că-i punem în pericol pe cei cu simptome și nu au posibilitatea să fie tratați. Eu aș vrea să-i testez pe toți funcționarii, dar nu am cadru legal. Cei care sunt izolați și au simptome, sunt testați”, a mai declarat Emil Boc.

Distribuie:

Postaţi un comentariu