UPDATE Mircea Abrudean: ”Prima noapte în spital a trecut cu bine, mă îngrijorează mai mult starea copilului. Activitatea prefecturii nu este afectată”

Prefectul Mircea Abrudean. Foto: Dan Bodea

UPDATE ora 15:54 Potrivit lui Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, în urma anchetei epidemiologie realizate de DSP Cluj, s-a stabilit un număr de 12 contacți direcți apropiați, cărora li s-a recomandat autoizolarea la domiciliu. Clădirea instituției Prefectului a fost dezinfectată în această dimineață. Activitatea curentă nu este afectată.

Știrea inițială

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, spune că a trecut cu bine de prima noapte în spital după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19, alături de soția și copilul său în vârstă de doar 9 luni. Toți trei sunt internați, de duminică, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Mă așteptam să fiu pozitiv încă din perioada de urgență”

„Vestea am primit-o cu calm, mă așteptam evident la asta, având în vedere rezultatul pozitiv al băiețelului. Sincer, eu mă așteptam să fiu pozitiv mai demult, în perioada stării de urgență, când expunerea a fost mai mare, dar s-a întâmplat acum, ceea ce e cu atât mai îngrijorător, și asta înseamnă că avem o transmitere comunitară extinsă, iar riscurile de infectare sunt mai mari ca înainte.

Evident că ne îngrijorează mai mult starea copilului, dar momentan e asimptomatic și el, și totul e în regulă. Personalul spitalului este extraordinar, profesionalism maxim și atenție față de pacient, și nu se întâmplă asta doar pentru că e pacient prefectul, ci toate semnalele au fost așa încă de la început, și acum mi se confirmă încă o dată acest lucru.

Prima noapte a trecut cu bine, suntem optimiști că vom scăpa repede. Oricât de primitor ar fi un spital, sigur că nu e ca acasă. Condițiile sunt foarte bune aici. Următoarea perioadă voi rămâne aici internat, probabil cele 10 zile conform Ordinului Ministerului Sănătății, sau dacă mă negativez mai repede, vom vedea ce voi face.

Îi stresez pe colegi cu telefoanele”

Evident, activitatea mea de prefect este afectată, având în vedere că nu mă pot afla fizic în instituție și nu pot coordona direct activitățile, dar îi stresez pe colegi cu telefoane și gestionez ce se poate de la distanță.

Activitatea curentă în instituție a fost preluată de către doamna subprefect Irina Munteanu.

Ancheta epidemiologică a fost realizată de către cei de la Direcția de Sănătate Publică. Colegii cu care am interacționat mai mult și au fost considerați contacți direcți vor rămâne în izolare, conform recomandărilor. Activitatea instituției, a prefecturii, nu va fi afectată.”, a declarat în această dimineață, pentru Transilvania Reporter, prefectul Clujului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu