Ministrul Sănătății: Putem avea o prelungire a stării de alertă. Acum nu există pericolul revenirii la starea de urgenţă

Foto: Dan Bodea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat în această dimineață noi decizii în contextul crizei Covid-19. Tătaru a declarat că, dacă situația o va impune, vom avea parte de o prelungire a stării de alertă. Ministrul a mai anunţat că un proiect de lege se află în lucru, după decizia CCR care a declarat neconstituţionale carantina şi izolarea și care va ajunge săptămâna viitoare la Guvern.

Tătaru a subliniat că măsurile de izolare sunt cele care au dus la rezultatele care au existat până acum. Acesta a mai atras atenţia că asimptomaticii externaţi 10 zile trebuie să rămână în izolare alte 4 zile acasă. „În pofida a tot ce se discută, a tot ce se întrevede pe fake news-uri, rămâne o regulă de bază. Pentru cei care primesc această recomandare de izolare rămâne, dincolo de decizia CCR, acel articol de zădărnicire a bolii”, a atras atenţia Tătaru. Nelu Tătaru: În acest moment nu există pericolul întoarcerii la starea de urgenţă În acest moment nu există pericolul instituirii stării de urgenţă, ci se fac evaluări dacă va fi prelungită starea de alertă după 15 iulie, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Întrucât asistăm la trei săptămâniconsecutive de creştere a numărului de cazuri, Tătaru a evocat posibilitatea prelungirii stării de alertă și că izolarea trebuie să rămână o regulă de bază, în condiţiile în care respectarea regulilor se face din ce în ce mai greu.

„Tot ce ţine de carantină, de izolare la domiciliu rămân în continuare ca recomandări, atât pentru populaţia civilă, cât şi pentru corpul medical. (…) Izolarea trebuie să continue, iar recomandările pe care le-am făcut pentru toţi pacienţii asimptomatice sau cu simptome uşoare să rămână de bază”, a spus ministrul Sănătăţii.

„În acest moment nu avem acest pericol al stării de urgenţă. Gestionăm numărul de cazuri. Gândim, ca şi evouţie, până pe 15 iulie, dacă e necesară prelungirea stării de alertă sau nu”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Distribuie:

Postaţi un comentariu