Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca a pus lacăt pe porți: învățământ exclusiv online în următoarele 2 săptămâni

Foto: Transilvania Reporter

Liceul Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca intră, începând de luni 19 octombrie, prin Decizia DSP 149444/16.10.2020, în scenariul 3 de funcționare, adică învățământ exclusiv online. Motivul îl reprezintă cazurile pozitive de COVID-19 descoperite recent: 5 în rândul elevilor proveniți din clase diferite, dar și 2 în rîndul cadrelor didactice.

Concret, nu mai puțin de 60 de clase de elevi vor trece la învățământul online, cel puțin pentru următoarele două săptămâni. Potrivit unei informări trimise de conducerea școlii elevilor și cadrelor didactice, durata orelor va fi de 45 de minute, cu respectarea orarului actual, cu pauze de 15 minute între ele.

Potrivit CJSU, de la începutul școlii 111 de elevi din 53 unități de învățământ au fost depistați pozitiv, dar și 49 de cadre didactice din 41 unități de învățământ.

Potrivit unei informări a ISJ Cluj, astăzi, 16 octombrie 2020, se înregistrează următoarea situație în școlile din județ:

– 289 unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 113 de unități de învățământ preuniversitar înScenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 21 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

Distribuie:

Postaţi un comentariu