Laszlo Attila, președ.Comisiei de Sănătate din Senat, despre cazurile noi raportate: Este o nebunie ce se întâmplă

Foto: Dan Bodea

Președintele Comisiei de Sănătate din Senat, Laszlo Attila spune că este nemulțumit de felulîn care autoritățile statului comunică situația cazurilor noi de infectare cu coronavirus, a situației din spitale și afirmă că membrii comisiei din care face parte vor solicita în perioada imediat următoare Ministerului Sănătății o statistică exactă a situației în care ne aflăm.

”Părerea mea este că, așa cum se comunică și uitați-vă la câte discuții au fost în ultimele zile referitor la veridicitatea numărului de cazuri, de paturi disponibile în ATI-uri și așa mai departe, nu vă ascund faptul că, odată cu terminarea nebuniei cu această lege a carantinării, vom face o solicitare din partea Comisiei către Ministerul Sănătății să ne prezinte statistica pe zile privind numărul cazurilor, să ne spună care este situația paturilor la Terapie Intensivă, respectiv la secțiile normale, pentru că este o nebunie ce se întâmplă. Cu siguranță, cineva nu cunoaște, sau nu reușește să adune 42 de cifre dintr-un același tabel.”, a declarat Laszlo Attila.

De asemenea, senatorul UDMR spune că trebuie schimbată și componența Grupului de Comunicare Strategică și cooptarea în rândul membrilor acestuia a medicilor epidemiologi.

”Nu cred că este cazul ca acest Grup de Comunicare Strategică să treacă în subordinea Ministerului Sănătății. Vorbim de o comunicare pe timp de criză, sunt reguli specifice, trebuie făcută de oameni de specialitate, dar este necesar ca din componența acestuia să facă parte și epidemiologi. Mă uit și la reacțiile lui Rafila sau ale lui Popovici, profesori de la Timișoara. Ori, vreau să vă spun că atunci când toată lumea spunea că terasele nu pot fi deschise în urma recomandării lui Rafila, la momentul respectiv profesorul nu mai fusese întrebat de acest subiect de vreo trei săptămâni.

Și să rămân tot la politicieni, spun de ministrul Marcel Vela sau de primul ministru care au anunțat o serie de măsuri, dar care se acoperă sau ascund recomandările Comisiei Tehnice, din care fac parte și Rafila și Adriana Pistol, Ioana Vlad și Streinu Cercel, care poate nici n-au fost întrebați despre măsurile care trebuie luate pe viitor. Singurul care comunică din când în când este Raed Arafat, dar el este specializat pe urgență, nu este epidemiolog. Cooptarea epidemiologilor în acest grup de comunicare ar fi lucrul cel mai bun, dar și cel mai simplu de făcut.”,a declarat pentru Transilvania Reporter, Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senatul României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu