Klaus Iohannis: „Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Nu vor fi noi restricții, se păstrează cele în vigoare”

Foto: www.presidency.ro

Starea de alertă în România va fi prelungită cu 30 de zile, a anunțat președintele Klaus Iohannis în cursul zilei de miercuri. El a precizat că nu vor fi impuse noi restricții, dar nici nu vor exista noi măsuri de relaxare.

Președintele Klaus Iohannis a susținut declarații de presă la finalul ședinței privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu o parte a miniștrilor. Întâlnirea a avut loc înaintea ședinței de Guvern, programată de la ora 17.30, în care Cabinetul Orban va adopta hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România.

„Am analizat situaţia epidemiologică și măsurile care se impun. Situaţia epidemiologică nu este bună. Aţi văzut că am avut şi astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19. Este mult, este foarte mult şi în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: Protejaţi-vă, protejaţi-vă şi protejaţi şi pe alţii! Purtarea măştii, păstrarea distanţei sunt metode sigure pentru evitarea răspândirii virusului. Este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricţii, cum, din păcate, nu poate fi vorba de introducerea de noi relaxări. Dorim să continuăm măsurile care vor duce la revigorarea economică”, a spus Klaus Iohannis.

Starea de alertă expiră pe 16 iulie.

Prelungirea stării de alertă se ia prin hotărâre de guvern, asupra căreia Parlamentul nu poate să-și mai dea acordul sau să o modifice.

Alte 641 de noi îmbolnăviri au fost raportate miercuri în România, bilanțul ajungând la 34.226, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore, au fost făcute 18.440 de teste. De asemenea, în ultima zi au fost raportate 21 de decese din cauza COVID-19.

Distribuie:

Postaţi un comentariu