Klaus Iohannis: ”O să folosim armata pentru a gestiona situația.” Mai avem voie să ieșim din case doar la cumpărături și la serviciu. Bătrânii, țintuiți în locuințe

Președintele României, Klaus Iohanis a anunțat ultimele măsuri luate de către autorități pentru a gestiona situația creată de pandemia cu coronavirus.

”Anunț noi restricții pentru tomâni, în sensul că ce a fost până acuma o recomandare, devine o obligație, după principiul – stăm acasă. Evident că oamenii pot ieși să meargă la serviciu, sau să se întoarcă de la serviciu, să iasă să-și facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe o zi pe alta. Însă, aceste restricții devin obligații.

Am convenit, totodată, ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină, sau în izolare, măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim și armata pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, jandarmerie și poliție.

Un punct foarte special, țin foarte mult să-l menționez: persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. Este, evident, că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și astfel, pentru a proteja persoanele de peste 65 de ani, se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă.

Am discutat și alte măsuri care se cer luate, fie prin ordonanțe de urgență ale Guvernului, fie prin hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricții vor fi prelucrate în timpul zilei de astăzi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile, și restricțiile, dragi români, vor intra în vigoare începând de mâine. ”, a declarat președintele Iohannis.

Distribuie:

Postaţi un comentariu