Focar de COVID-19 la Spitalul Municipal Clujana. 12 angajați au fost depistați pozitiv

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a confirmat luni dimineața că 12 angajați din rândul personalului medical de la Spitalul Municipal Clujana, de pe secția ATI, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba de cinci medici și șapte asistente.

„Activitatea funcționează în condiții relativ normale, au preluat deja de sâmbătă primii pacienți COVID. S-au luat toate măsurile necesare, ancheta epidemiologică este în desfășurare”, a spus Mircea Abrudean.

În condițiile creșterii majore din ultima perioadă a numărului de internări cu patologie COVID-19, la nivelul județului Cluj, pe baza datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat introducerea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în categoria unitate sanitară pentru preluarea și tratarea pacienților pozitivi la COVID -19, începând cu data de 16 octombrie 2020.

Conform hotărârii CJSU Cluj, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca ar fi luat toate măsurile de pregătire, reorganizare și funcționare pentru a deveni spital de Faza II pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID-19.

Spitalul Clujana are o capacitate de 17 paturi la Terapie Intensivă și 100 de locuri pe secțiile normale. La nevoie, potrivit prefectului, vor fi transferați specialiști ATI pentru a putea fi operațională întreaga secție de 17 paturi. Deocamdată funcționează șase paturi ATI cu personal existent negativ.

Distribuie:

Postaţi un comentariu