Focar de COVID-19 la Centrul de Vârstnici din Dezmir: 48 de persoane depistate cu coronavirus

Potrivit unui anunț al prefecturii Cluj, 48 de persoane, dintr-un total de 54, de la centrul de varstnici Casa Hermina din Dezmir, comuna Apahida, au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Este vorba despre rezidenți cu vârsta cuprinsă între 68-92 deani, dar și de personal angajat.

”In cursul zilei de astăzii se va organiza evaluarea tuturor pozitivilor din punct de vedere clinic, paraclinic și imagistic în vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate fiecărui pacient. Menționăm că s-a decis testarea ca urmare a depistării a două cazuri pozitive la personal. Activitatea centrului se suspendă pentru măsuri de dezinfectie”, se arată în comunicatul prefecturii.

Este cel de-al doilea focar de coronavirus depistat în județ de la începutul acestei săptămâni. Ieri, Prefectura Cluj a anunțat un focar activ și la fabrica de lemn Becker din Gherla, acolo unde, în urma testelor efectuate la cererea angajatorului au fost descoperite 17 cazuri de coronavirus printre angajații acesteia. Și în acest caz s-a luat măsura suspendării activității pentru decontaminare. Ancheta epidemiologică la Gherla este în curs de desfășurare, urmând a se stabili contacții direcți și a se lua măsura carantinarii la domiciliu a acestora. Pacienții pozitivi au fost transportați la spitalele Covid din Cluj-Napoca pentru evaluare medicală. La fabrica din Gherla a mai fost descoperit un focar de COVID-19 în luna aprilie. Atunci, 10 muncitori au fost testați pozitiv.

Distribuie:

Postaţi un comentariu