Față de acum o săptămână, numărul testelor efectuate la Cluj pentru depistarea coronavirus a crescut de 6 ori

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat astăzi că la Cluj numărul testelor efectuate pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus a crescut la aproape 400, de la doar 70 câte se făceau în urmă cu o săptămână.

”Sunt 340 de probe în lucru astăzi. Avem, în acest moment, kituri de testare pentru câteva zile pentru aparatul de la Spitalul de Boli Infecțioase, unde se lucrează la capacitate dublă față de zilele trecute, 140 de probe pe zi, și cele 1.000 venite astăzi la Institutul Oncologic, care are o capacitate de 400 de teste. Aici se fac în prezent 200 de teste zilnic. La începutul săptămânii viitoare mai așteptăm 1.000 de kituri de testare, din cele 3.000 promise. Tot de săptămâna viitoare vor funcționa și celelalte aparate de testare, de la UMF și Spitalul de Urgență.

Echipamentele de protecție vin prin ISU de la nivel național și se repartizează către spitalele din județ, în funcție de stocul care ajunge la noi. În plus, față de ce vine de la nivel național, fiecare spital și-a făcut achiziții proprii de echipamente. Unele ajung mai repede, altele mai greu, în funcție de furnizori și de contracte.”, a declarat prefectul Clujului.

Postaţi un comentariu