Emil Boc: ”Situația este sub control, nu sunt motive de panică.” Apel la biserici pentru a organiza distribuirea paștelor la domiciliul credincioșilor

Foto: Dan Bodea

Primarul Clujului, EmilBoc, a dat astăzi asigurări populației că, în acest moment, nu există motive de panică pentru populație și nici motive de îngrijorare la nivelul administrației locale în ceea ce privește epidemia de coronavirus, și a declarat că aprovizionarea cu alimente și distribuția de gaze, curent electric etc, funcționează normal.

”Este cea mai grea perioadă din viata municipiului, n-am mai avut o asemenea situație în Cluj-Napoca de la al doilea război mondial încoace. Pot să vă spun, însă, că avem situația sub control, că nu sunt motive de panică de niciun fel. Cer sprijinul locuitorilor pentru a sta în continuare acasă, și totul va funcționa la parametrii normali. E paradoxal ce spun, dar acum suntem mai în siguranță acasă decît la spital, Stând în case ne protejăm și pe noi, dar și cadrele medicale. Bătălia cu virusul se va duce în spitale, dar și cu noi înșine prin faptul că vom fi nevoiți să stăm acasă.

Nu există niciun motiv de panică în prezent. Administrația publică asigură în continuare funcționarea orașului, nu avem probleme cu aprovizionarea cu gazul, sau cu curentul electric, cu funcționarea farmaciilor. Salariile, pensiile, bursele pentru studenți sunt și ele asigurate”, a declarat astăzi primarul Clujului într-o video-conferință de presă.

”Vin vremuri și mai grele, dar dacă facem fiecare ceea ce trebuie vom ține sub control situația la Cluj-Napoca, iar atunci când restricțiile se vor ridica una după alta, noi vom fi primii care vom beneficia de asta.”, a mai spus Emil Boc.

În ce privește măsurile luate de primărie în contextul epidemiei de coronavirus, Emil Boc a spus că în Cluj-Napoca există 186 de locuri la dispoziția persoanelor fără adăpost, cifră care poate fi sporită cu încă 30 în caz de nevoie.

”Și la Pata-Rât am luat măsurile ce se impun astfel încât să avem sub control hrana, igiena, apa potabilă etc, pentru ca cei care trăiesc acolo să aiba acces la un minim de condiții de trai decente. De asemenea, avem în evidență 2.229 de persoane cu vârstă de peste 65 de ani fără aparținători sau aflați în dificultate, dintre acestea 696 benificiază deja zilnic de alimente sau medicamente. ”, a mai spus Emil Boc.

În ce privește activitatea de dezinfecție demarată zilele trecute, primarul spune că în prezent se spală cu detergent toate spațiile publice din oraș, toate străzile și trotuarele, pentru eliminarea surselor de microbi.

Am efectuat deja dezinfecția a 806 blocuri și a 1.916 scări de bloc. Am achiziționat dej dezinfectantul și dispozitivele aferente pentru jumătate din blocurile din oraș, iar începând de mâine va începe și montarea acestora, în paralel cu continuarea activității de dezinfectare a blocurilor.”

Referitor la slujbele ce vor fi oficiate cu ocazia sărbătorii Paștelui, primarul spune că, deocamdată, până la reglementări ulterioare, nu există cadrul legal pentru a se organiza ca până în prezent distribuirea paștilor către credincioși.

”Recomandarea mea este ca fiecare parohie, prin persoanele pe care le are, să asigure deplasarea la domiciliul credincioșilor pentru împărțirea paștelor în dispozitive securizate, care să țină cont de normele elementare de igienă.”, a încheiat Emil Boc.

Postaţi un comentariu