Două noi persoane din Cluj infectate cu coronavirus. 277 de cazuri confirmate la nivel național

Foto: Dan Bodea

Actualizare 23.50: Primul caz dintre cele două noi este o femeie de 50 de ani, care s-a prezentat  la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, în 17.03.2020, cu subfebrilități, slăbiciune generală, tuse, greață, cefalee, dureri articulare. A călătorit în Austria cu mașina personala, anterior declarării ca zonă galbenă. Starea sa generală esre bună, fără elemente de gravitate.

Al doilea caz este tot o femeie, 31 ani, contact al cazului pozitiv nr. 71 din Brașov. Are o stare generală bună, fără elemente de gravitate.

Contacții au fost identificați și recoltați pentru testare.


Grupul de Comunicare Strategică a anunțat în urmă cu puțin timp încă două cazuri noi de infectare cu COVID-19 la Cluj. În prezent, numărul total al clujenilor cu coronavirus a ajuns la 6, cinci persoane fiind internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, iar o alta la Arad. La nivel național, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu acest virus, dintre acestea, 25 au fost declarate vindecate și externate (16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat că la Cluj au fost confirmate 5 cazuri pozitive, din cele 117 teste realizate în cursul zilei de ieri pe pacienți din Cluj, Nistrița-Năsăud, Maramureș și Satu Mare.

Primul pacient din Maramureș a fost retestat, în continuare este pozitiv. În acest moment, la Cluj există 1.098 persoane în izolare la domiciliu, și alte 195 în carantină. Ieri au fost montate 3 corturi de triaj la spitalele din Turda, Gherla și Dej.”, potrivit lui Mircea Abrudean.

”De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani.

Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.427 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.”, se arată în comunicatul GCS.

Distribuie:

Postaţi un comentariu