Doi angajați ai Filarmonicii clujene, diagnosticați cu COVID-19. Sala de concerte se închide pe perioadă nedeterminată

Foto: Cristina Rădulescu

Filarmonica de Stat Transilvania se vede nevoită să își anuleze deschiderea stagiunii după ce doi dintre angajații din administrația instituției au fost diagnosticați cu COVID-19. Potrivit mesajului postat pe pagina oficială de Facebook, persoanele diagnosticate se află în izolare la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Astfel, sala de concerte va fi închisă pe perioadă nedeterminată. Deschiderea stagiunii l-ar fi adus pe scena Filarmonicii pe dirijorul Mihnea Ignat și un concert cu lucrări de Richard Strauss și Johannes Brahms.

Din cele 860 de locuri de care dispune sala Filarmonicii, doar 227 ar fi putut fi ocupate în condițiile actuale.

Citiți mai jos mesajul integral:

„Am început optimiști că ne întoarcem acum, la deschiderea stagiunii 2020/2021, în sala de concerte în care, acum 65 de ani, Orchestra Filarmonicii s-a făcut auzită pentru prima oară. Am știut că nu va fi ușor și că această stagiune vine cu multe necunoscute și cu multe incertitudini de la o zi la alta. Am spus că o începem, dar nu știm cum o vom termina. Am fost bucuroși că avem stabilite concerte măcar pe luna septembrie, iar să îți faci planuri pe o lună în ziua de azi este un gest curajos.

Din păcate, trebuie să vă anunțăm că deschidem stagiunea 2020/2021 cu o închidere. Sau, altfel, spus, că închidem Concertul de Deschidere a Stagiunii 2020/2021. Din orice sens vreți să citiți informația, rezultatul este același.

Și, oricât de anormal ar părea, în circumstanțele prezentului acest gest ține de normalitate. Vă informăm că doi dintre angajații din administrația Filarmonicii de Stat ”Transilvania” au fost diagnosticați cu COVID-19. Ei se află de azi în izolare, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Instituția noastră a luat toate măsurile necesare pentru izolarea persoanelor care au intrat în contact cu aceștia și, de asemenea, pentru dezinfectarea spațiului de lucru. Sala de concerte se închide iar, pe perioadă nedeterminată, până când vom considera că reunirea publicului în sala de concerte devine mai sigură.

Vom reveni în curând cu noi informații legate de celelalte concerte din luna septembrie. Le dorim multă sănătate angajaților noștri, dar și vouă, publicului nostru. Ne-ar fi plăcut să ne întâlnim, dar suntem conștienți că aceste măsuri sunt necesare pentru siguranța tuturor.

Vă rugăm să urmăriți pagina noastră pentru informații reale, oferite în timp real. Să ne auzim cu bine, cât de curând”, au transmis reprezentanții Filarmonicii clujene.

Distribuie:

Postaţi un comentariu