De luni, activitatea în interior a restaurantelor și cafenelelor din Cluj-Napoca este suspendată. Se închid cinematografele

Foto: Sandu Mureșan

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a decis astăzi suspendarea timp de 10 zile, începând de luni 12 octombrie, a activității la interior a restaurantelor și a cafenelelor din municipiul Cluj-Napoca. De asemenea, tot de luni, vor fi închise și cinematografele. Motivul îl reprezintă evoluția epidemiologică în creștere din ultima perioadă, și atingerea unei rate de infectare de 1,61 la mia de locuitori, din perioada 25 septembrie-08.octombrie, scopul fiind reducerea răspândirii coronavirusului în comunitate.

Restricții similare au fost luate și pentru localitățile Florești, Apahida, Căian, Cășeiu, Câșcău, Cuzdrioara, Feleacu, Mintiu Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic și Vad.

Hotărârea 46/09.10.2020 a CJSU Cluj:

– suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activităţii cu publicul, a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
– suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi. Se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
– suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, a activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.
– suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activităţii cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
– prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
-nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Redeschiderea activității unităților se va face tot pe baza unei decizii a CJSUCluj peste zece zile, numai dacă rata deinfectare va scădea sub 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Redeschiderea activității se va face tot pe baza unei decizii a CJSU, peste zece zile, numai dacă incidența va scădea cub 1,5 cazuri la mia de locuitori.

De asemenea, restricțiile luate anterior pentru municipiile Dej și Gherla au fost prelungite cu încă 10 zile.

Hotărârea nr. 47/09.10.2020 a CJSU Cluj – referitoare la funcţionarea unităţilor de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice:
– trecerea la scenariul de funcționare 2 pentru Liceul Teoretic “ Petru Maior ” Gherla, începând cu data de 12.10.2020;
– trecerea la scenariul funcționare 1, pentru Grădinița cu program normal Bunești Cătun, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
– trecerea la scenariul de functionare 1, pentru Școala Primară Bunești Sat, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
– trecerea la scenariul de functionare 1, pentru Școala Primară Nima Sat, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
– trecerea la scenariul de functionare 1, pentru Școala Gimnazială Mintiu Gherlii, Comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
– trecerea la scenariul de funcționare 2, pentru Școala Gimnazială Cuzdrioara, Comuna Cuzdrioara, începând cu data de 12.10.2020.

Distribuie:

Postaţi un comentariu