Activități online desfășurate de organizațiile culturale din Cluj: Livrări de filme și party la domiciliu, teatru online și seri de povești pe canapea

Organizațiile culturale din Cluj, în majoritate membre ale Centrului Cultural Clujean, dar nu numai, s-au mobilizat în această perioadă să ofere publicului alternative online de petrecere a timpului pe durata stării de urgență impusă de autorități și astfel au venit cu o serie de propuneri pentru zilele care urmează. Mai jos puteți găsi o selecție de evenimente:

 • Create.Act.Enjoy propune două ateliere pentru copii și adolescenți săptămâna aceasta: Improvizație pentru 10-14 ani și clovnerie pentru 6-10 ani.

Marți, de la ora 11:00, la ora 12:00 actorul Paul Sebastian Popa și-a propus să-i învețe pe cei mici cum să-și facă propriul nas de clovn, din ceea ce se găsește pe-acasă. Apoi, în joacă, dar cu dedicare, îi va ghida astfel încât să se împrietenească cu noul lor personaj. S-ar putea ca părinții să aibă parte nu doar de liniște în timpul atelierului, cât și de divertisment casnic după aceea.

Mai multe detalii puteți afla AICI

 • Asociația Fapte propune un playlist tematic – Lockdown Party – pe care îl puteți accesa AICI
 • Începând de sâmbătă, 21 martie, la Teatrul Național din Cluj au debutat reprezentațiile online. Difuzarea reprezentațiilor va coincide cu serile tradiționale de spectacol pe scena mare a teatrului: în fiecare seară de marți, joi, sâmbătă și duminică un spectacol va putea fi urmărit online pe pagina teatrului, respectiv AICI. Spectacolul va începe la ora 19:00 și va fi disponibil spre vizionare timp de 23 de ore.

Următoarele reprezentații:

Marți, 24 martie 2020: INSULA

Spectacol-concert de Ada Milea, după Gellu Naum.

Joi, 26 martie 2020: OST (Organic Sound Twist)

Spectacol de teatru-dans, concept de Andrea Gavriliu.

Sâmbătă, 28 martie, 2020: SINGUR PRINTRE MÂRLANI

Spectacol de teatru-dans în regia Andreei Gavriliu, după Florin Bican.

Duminică, 29 martie 2020: ŠVEJK IN CONCERT

Spectacol-concert de Ada Milea, după Peripețiile Bravului Soldat Švejk de Jaroslav Hašek.

Marți, 31 martie 2020: UBU ÎN CONCERT

Spectacol-concert de Ada Milea, după Alfred Jarry și Tompa Gábor

 • Compania de teatru independent Magic Puppet aduce în fața spectatorilor mai multe seri de povești pe canapea. Astfel, în zilele de luni, miercuri și vineri, un click pe pagina Magic Puppet îi va aduce în față pe Florin Suciu și Silviu Rusti și poveștile lor. Pagina poate fi accesată AICI
 •  Asociația Support Your Local Artist  a lansat campania online ‘Împrăștie VAIB, nu virus’, inițiativă menită să ofere suport și să reprezinte interesele artiștilor și operatorilor culturali în această perioadă dificila. Livestream zilnic, de la ora 20:00.

Între 13-30 martie 2020, un colectiv restrâns de artiști și producători vor lucra împreună pentru a atrage atenția asupra acestui segment vulnerabil și expus, pentru a găsi soluții de ieșire din impas și pentru a produce muzică, întreg procesul fiind înregistrat video, în vederea realizării unui film documentar.

 • British Council Romania vine, de asemenea, cu propuneri în aceste zile cu episode pentru copii (și nu numai) din seria British Council Creative Bites.

Pe site, le puteți accesa AICI, iar pe Facebook, AICI

 • Opera Națională Română îi invită pe spectatori să retrăiască cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu, prin streaming-uri online oferite pe site-ul oficial, în perioada 20 martie – 21 aprilie 2020
 • marți, 24 martie: ELIXIRUL DRAGOSTEI de G. Donizetti – spectacolul-premieră, prezentat pe 10.02.2018;
 • vineri, 27 martie: MACBETH de G. Verdi – spectacolul-premieră, prezentat pe 29.09.2019;
 • marți, 31 martie: LA TRAVIATA de G. Verdi – spectacolul-premieră, prezentat pe 01.10.2016;
 • vineri, 3 aprilie: MADAMA BUTTERFLY de G. Puccini – spectacolul-premieră, prezentat pe 30.09.2018;
 • marți, 7 aprilie: LACUL LEBEDELOR de P. I. Ceaikovski – spectacol-eveniment în aer liber, prezentat în cadrul Opera Aperta 2016;
 • vineri, 10 aprilie: TURANDOT de G. Puccini – spectacol-eveniment oferit în cadrul Opera Aperta 2018;
 • marți, 14 aprilie: LA BOHÈME de G. Puccini – spectacolul-premieră, prezentat pe 11.2015;
 • vineri, 17 aprilie: REQUIEM de V. Verdi – spectacol-eveniment prezentat pe 28.10.2018;
 • marți, 21 aprilie: RIGOLETTO de G. Verdi – spectacol-eveniment prezentat pe 03.11.2017.

Toate aceste înregistrări vor fi disponibile pe site-ul www.operacluj.ro, începând cu ora 18:00  în zilele menționate, fiind accesibile timp de 20 de ore de la momentul postării.

 • Teatrul de Păpuşi „Puck” organizează vizionări online de spectacole înregistrate.

Astfel, începând de luni, 23 martie, Puck vine în casele oamenilor direct de pe Facebook, respectiv AICI. În fiecare săptămână, copiii mici și mari se vor putea bucura de 4 spectacole de teatru de păpuși difuzate pe pagina de Facebook WonderPuck astfel: Luni și miercuri, de la ora 10:00, doritorii vor putea viziona câte un spectacol în limba română, iar de la ora 12:00, câte un spectacol în limba maghiară. Sâmbătă și duminică vor putea revedea spectacolele de luni și miercuri, de la aceleași ore. Spectacolele vor fi valabile pe pagina de Facebook doar în momentul difuzării (timp de 50 de minute).

 • Smida Jazz Festival recomandă playlist-uri și podcasturi și își asigură fanii că pregătirile pentru festival continuă, cu ochii, însă, pe toate comunicările oficiale pe tema pandemiei COVID-19. Pentru noutăți puteți accesa AICI pagina oficială de Facebook.
 • Cluj Guided Tours propun pentru viitorul apropiat o serie de povești dedicate celor care nu vor să se oprească din călătorit.

„Pentru moment, oprim tururile de orice fel, însă nu ne luam vacanță, ci vom fi prezenți cu tot felul de povești dedicate celor care nu vor să se oprească din călătorit”, transmite echipa Cluj Guided Tours. Detalii, AICI.

 • Iubitorilor de blues, Cluj Blues Fest le stă la dispoziție cu arhiva de pe site-ul oficial clujbluesfest.ro si de pe canalele de youtoube: Cluj Blues Festival. AICI și AICI.
 • Electric Castle a început să dezvolte mai mult conținut pe EC Mag (articole despre artiștii EC, playlists, emisiune în colaborare cu Radio Guerrilla, în fiecare vineri de la ora 20:00 se poate asculta pe postul Radio Guerrilla, iar sâmbăta online pe pagina festivalului). Ascultați, AICI.
 • Asociația Daisler derulează un concurs dedicat colțului verde pe pagina Strada Potaissa (AICI). Tot ei propun să mai lucrăm prin casă la plante și răsaduri și ghivece, să le pozăm și să împărtășim și altora imaginile pe pagina Străzii Potaissa. Oferă la schimb ghivece cu citrice, aromatice, plante de sezon etc.
 • Asociația Caolin a mutat în online cursul de artă pentru copii, mai multe detalii AICI.
 • Platforma TIFF Unlimited propune un program de filme italiene, dar și cu titluri premiate în marile festivaluri internaționale sau trecute prin TIFF, grupaje de comedii sau documentare. Noii abonați beneficiază de o perioadă extinsă de 14 zile de free trial, pentru a putea vedea filmele din catalog.
 • ClujHub – CreativeMornings va începe o serie de Virtual Morning Coffee cu speakerii pe care i-au avut la edițiile trecute. Luni vor posta detaliile, prin urmare pentru moment urmăriți pagina de Facebook AICI. Tot ClujHub, de săptămâna viitoare, vor începe o serie de webinars, detaliile vor fi postate AICI.
 • Grupul PONT recomandă AICI documentarul web interactiv despre situația și perspectivele castelelor din Transilvania.
 • Vineri, 27 martie, de la ora 20.00, FORM Space oferă, AICI, Live Streaming Session. „Nu există weekend fără distracție. Fii pe fază și pe home dance floor. Livrăm party-ul la domiciliu. Click pe play și haideți la party. De acasă”, transmit reprezentanții Form Space.
Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu