Accesul publicului în Parcul Babeș și în Grădina Botanică a fost suspendat

Foto arhivă: Dan Bodea

În contextul riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus SARS-COV-2 și al hotărârilor și recomandărilor privind măsurile de combatere a noului Coronavirus, adoptate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Universitatea Babeș-Bolyai a decis marți, 24 martie 2020, suspendarea accesului publicului în Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu”, în Grădina Botanică „Alexandru Borza”, precum și în celelalte centre de practică ale UBB.

Potrivit comunicatului transmis presei, decizia vine în contextul întăririi măsurilor de prevenție adoptate la nivel național, precum și pe fondul reducerii semnificative a activităților și numărului de persoane prezente în ultima perioadă în spațiile administrate de UBB.

Personalul care asigură paza, curățenia și întreținerea își va desfășura activitatea respectând toate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 adoptate până în acest moment.

Universitatea Babeș-Bolyai a decis, în cursul ultimelor două săptămâni, pe lângă suspendarea temporară a cursurilor față în față, închiderea cantinelor universitare, suspendarea tuturor activităților care implică aglomerări de persoane în spațiile închise ale Universității.

De asemenea, au fost oprite toate deplasările externe, au fost sistate toate cazările noi în căminele UBB, iar în toate spațiile au fost adoptate măsuri suplimentare de siguranță sanitară.

În același timp, UBB a încercat să vină în întâmpinarea studenților prin suspendarea penalităților pentru întârzierea plății taxei de școlarizare, precum și prin suspendarea plății regiei de cămin până la remedierea situației cauzate de epidemie.

Site-ul Universității găzduiește, în această perioadă, o secțiune dedicată special informațiilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul Coronavirus (https://www.ubbcluj.ro/ro/infoubb/covid19/).

Distribuie:

Postaţi un comentariu