Ziua Germaniei, sărbătorită în cadrul aeroportului clujean. Din 2015 vor exista cinci zboruri regulate spre Germania

Aeroportul Internaţional„AvramIancu” Cluj a fost astăzi gazda celui de-al treilea eveniment public din cadrul proiectului “Fly&Share Cluj”, eveniment ocazionat de sărbătorirea Zilei Naţionale a Republicii Federale Germania .

Proiectul demarat de aeroport la data de 15 iunie 2015, cunoaşte o nouă etapă prin organizarea împreună cu Consulatul Republicii Federale Germania de la Sibiu a acestor acţiuni menite să atragă atenţia asupra relaţiilor economice, culturale şi turistice existente între regiunea Transilvania și Germania.

„Ziua Germaniei este un eveniment și pentru Aeroportul Internațional Cluj, pentru județul Cluj și pentru municipiul Cluj având în vedere că în momentul de față avem patru zboruri regulate spre Germania. Cu mare bucurie anunțăm anul viitor, din cinci martie, a cincea destinație spre Memmingen Sunt zboruri care merg foarte bine și care contribuie foarte mult la întârirea relațiilor culturale- universitare între județul Cluj și Germania. “Fly&Share Cluj” este dezvoltat împreună cu Consiliul Județean Cluj, cu Primăria Cluj-Napoca, cu Camera de Comerț în contextul Capitalei Europene a Tineretului.Este un moment aniversar important având în vedere creșterea importantă a traficului. Și compania Luftansa a crescut foarte mult la Cluj.

Anul acesta am depășit 1, 4 milioane de pasageri, ne așteptăm ca până anul viitor să ajungem la 1, 6 milioane. Sperăm ca în curând să anunțăm destinații noi pentru clujeni”, a declarat David Ciceo, directorul general al AeroportuluiInternaţional „AvramIancu” Cluj.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa doamnei Consul al Republicii Federale Germania la Sibiu, Judith Urban, de reprezentanţi ai mediului academic, cultural şi de afaceri german de la Cluj-Napoca, precum şi de reprezentanţi ai instituţiilor partenere aeroportului în această campanie. Doamna Consul a salutat inițiativa Aeroportului Internațional Cluj de a organiza o astfel de campanie, arătându-și disponibilitatea de a colabora și în continuare cu instituția clujeană.

Aeroportul Internaţional Cluj este al doilea aeroport ca mărime din România. În prezent, de pe aeroport sunt operate 23 de destinaţii regulate, spre 11 ţări de destinaţie.

Postaţi un comentariu