UBB organizează dezbaterea “Germany and Europe today”

Foto: Dan Bodea

Facultatea de Studii Europene, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, în colaborare cu Grupul de Reflecţie şi Analiză Internaţională CITADEL, propune vineri, 21 martie, dezbaterea “Germany and Europe today”. Aceasta se va desfăşura de la ora 10:30, în Aula Facultăţii de Studii Europene.

Participanţii în cadrul dezbaterii sunt: conf. dr. Georgiana Ciceo, Directorul Departamentului de Studii Europene şi Guvernanţă, Mark Donfried, Directorul Institutului pentru Diplomaţie Culturală din Berlin, dr. Thorsten Polleit, Honorary Professor la Frankfurt School of Finance and Management şi conf. dr. Gabriela Ciot, Facultatea de Studii Europene.Dezbaterea va fi moderată de conf. dr. Valentin Naumescu, fondatorul şi coordonatorul Grupului de Reflecţie şi Analiză Internaţională CITADEL.

Temele tratate vor viza politica economică a Germaniei (ca principal contributor şi cea mai mare economie) în Zona Euro, cu referire la discuţiile de principiu privind „finalitatea proiectului european” din perspectiva uniunii fiscale şi bancare propuse în 2011, dar şi a adversarilor ideii de „guvernanţă europeană” şi a monedei unice. De asemenea, se va discuta despre politica externă a Germaniei (cabinetul Merkel III) şi relaţionarea Berlinului cu vecinătatea estică a Uniunii Europene şi cu Federaţia Rusă, inclusiv în contextul crizei actuale din Ucraina.

Distribuie:

Postaţi un comentariu