Trupele anti-tero au intervenit în Piața Mihai Viteazu. Acțiunea face parte din exercițiul „Porolissum 15”

Foto: Dan Bodea

Trupele ani-tero au intervenit în această dimineață, în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, în cadrul exercițiului „Porolissum 15”, unde s-a anunțat, conform scenariului, existența unei mașini capcană.

Exercițiul de pregătire „Porolissum 15” se desfășoară în perioada 8-11 decembrie 2015, perioadă în care, la nivelul județului Cluj vor avea loc trei acțiuni.

Acest exerciţiu se desfăşoară conform unei planificări prealabile, fiind prevăzut în graficul de pregătire pentru anul 2015 şi are drept scop antrenarea în comun a reprezentanţilor structurilor cu responsabilităţi în asigurarea climatului de siguranţă publică, la nivelul judeţului Cluj, din cadrul: Jandarmeriei, Poliţiei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă, precum şi al Direcţiei Judeţene Cluj a Serviciului Român de Informaţii.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Scenariul exerciţiului „Porolissum 15” este dinamic şi presupune gestionarea în timp real, de către forţele de ordine, a unei intervenţii la o maşină capcană, aflată în zona unei Pieţei Mihai Viteazu din municipiul Cluj, în situaţia unei luări de ostatici şi descoperirii unui colet suspect la Palatul de Justiţie Cluj şi pentru realizarea intervenţiei de neutralizare a unei grupări de criminalitate organizată, ca urmare a unui atac asupra unui transport special.

Prin desfăşurarea exerciţiului „Porolissum 15” vor fi verificate şi evaluate procedurile comune de acţiune destinate gestionării unor potenţiale situaţii de risc, atât din punct de vedere al funcţionalităţii cât şi al eficienţei acestora.  De asemenea, se va verifica funcţionalitatea si compatibilitatea mijloacelor de comunicaţii  şi a logisticii din dotare.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Exerciţiul se va desfăşura după cum urmează:

– în data de 08.12.2015, începând cu ora 8:30  în zona Pieței Mihai Viteazul din municipiul Cluj Napoca, unde potrivit scenariului se va interveni la o mașină capcană;

– în data de 09.12.2015, începând cu ora 15:00  în zona Palatului de Justiție Cluj (sala 38) unde se va interveni în cazul unei  luări de ostatici și descoperirii unui colet suspect ;

– în data de 10.12.2015, începând cu ora 9:30  în zona fostului poligon militar Valea Gârbăului (capăt cartier Mănăștur ) unde se va interveni în cazul unui atac asupra unui transport special.

Postaţi un comentariu