Studiaţi ghiduri antifurt înaintea unei excursii în Italia

eepurl.com

Europa este în prezent o destinaţie de vacanţă de parcurs cu ghidul antifurt la tine. Un muzician clujean a experimentat consecinţele imprudenţei de a vizita Roma fără a-ţi lua măsuri personale de securitate.

„Imediat după ce am ieşit din gara de la Roma, am fost jefuit în autobusul care ne transporta la hotel”, povesteşte instrumentistul clujean. E de neimaginat peisajul care te întîmpină la coborîrea din tren. E o gară imensă înţesată de arabi şi africani, supravegheaţi de foarte puţini poliţişti. Mie mi-au furat portofelul în autobuz. Am pierdut astfel toţi banii şi toate actele. Indivizii sunt grupaţi în găşti care acţionează foarte agresiv”.

Interlocutorul nostru a constatat la hotel că nu mai are portofelul şi a mers la poliţie. „Am beneficiat de suportul unui poliţist român care era detaşat la Roma. În sediul de poliţie era o înghesuială de nedescris. Toţi erau victime ale hoţilor de buzunare. Mi s-a explicat că infractorii acţionează în grup şi au tehnici foarte bine puse la punct. Poliţia italiană este depăşită”.

Instrumentistul clujean a petrecut următoarele cinci zile la Roma trăind cu 100 de euro pe care îi avea soţia. El a primit o adeverinţă provizorie cu care s-a putut întoarce în ţară. La Roma nu se va întoarce vreodată. „Cred că am fost la Roma de 20 de ori în viaţă, dar ce am văzut acum e de nedescris. Imigranţii au invadat oraşul. Sunt peste tot. Dorm în parcuri, îşi fac nevoile în parcuri, se spală în fântânile publice. Nu au surse de venit, limba nu o cunosc, nimeni nu-i angajează. Nu e de mirare că fură. Turismul în Roma, cred eu, va fi omorât. Am vrut să-i arăt soţiei un oraş pe care îl iubesc, dar am trăit amândoi un coşmar. Mă întristează ce se întâmplă în Italia”, spune muzicianul clujean.

Postaţi un comentariu