Sorin G. Ionescu dorește să reprezinte tinerii care suferă de distonie la nivel european

Președintele Asociației Distonia din Cluj-Napoca, Sorin G. Ionescu va candida la finalul săptămânii viitoare pentru un loc în cadrul echipei de conducere a Dystonia Europe, fiind de altfel singurul membru al asociației care candidează pentru prima dată.

Candidatura vine la doi ani și jumătate de când asociația pe care o conduce pe plan local s-a afiliat la Dystonia Europe.

Citiți și: Solidaritate prin mișcare sau Jump for Dystonia în Piața Unirii din Cluj-Napoca

„Pașii făcuți în acest timp au fost mult mai mari decât era de așteptat.  Sper să pot să îmi aduc aportul prin resursele, abilitațile și experiența acumulate și pentru pacienții cu diferite forme de distonie din toată Europa și nu numai…. dacă va fi să fie”, a spus acesta pentru Transilvania Reporter.

Dystonia Europe este o asociaţie înregistrată la Bruxelles formată din 20 de organizaţii din 17 state europene, printre care şi Asociaţia Distonia din Cluj-Napoca.

Citiți și: Cluj, capitala lipsei solidarității

Scopul asociației Distonia îl constituie sprijinirea persoanelor defavorizate suferinde de boli rare și diferite tipuri de dizabilități pentru a le oferi ajutor și asistență, respectând demnitatea lor fără discriminări de vreun fel, respectiv, indiferent de vârstă, sex, apartenență politică sau religioasă, statut social și/sau material.

Principalul obiect de activitate al Asociației Distonia în acest moment este militarea pentru dobândirea unui statut corect și în raport cu normativele democratice în privința accesului la diagnosticare și tratament a pacienților care suferă de una dintre formele de afectare a Distoniei.

Această suferință medicală, dizabilitantă, face parte din spectrul tulburării de mișcare și este caracterizată din punct de vedere a manifestărilor simptomatice de mișcări și posturi involuntare, necoordonate și necoordonabile cauzate de disfuncționalități la nivelul globilor palidali din creier.

Citiți și: Omul care a transformat handicapul în succes

Postaţi un comentariu