Sindicaliștii de la aeroport au ieșit din nou în stradă: „Seplecan, ai vorbă lipicioasă, dar de aeroport nu-ți pasă”

Foto: Dan Bodea

130 de membri ai Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj au protestat luni, 14 decembrie, în fața Consiliului Județean Cluj, principala nemulțumire a oamenilor fiind faptul că instituția condusă de Mihai Seplecan împiedică dezvoltarea aeroportului clujean, al doilea ca importanță din țară.

Citiți și: Sindicaliştii de la aeroport ies din nou să protesteze

Protestatul s-a desfășurat în intervalul orar 15:15 – 16:15, timp în care manifestanții au scandat împotriva președintelui Consiliului Județean diferite lozinci sub formă de versuri: „Vrem dezvoltare, nu blocare”, „Rușine, rușine, să vă fie!”, „Seplecan, ai vorbă lipicioasă, dar de aeroport nu-ți pasă”, „Noi vrem aeroport pentru județ, nu președinte vorbăreț”, „ Noi dorim intermodal, voi, sămânţă de scandal!”.

Sindicaliștii au venit pregătiți cu hârtii pline cu lozinci, unele dintre ele haioase datorită rimelor ușor forțate, pe care le-au împărțit oamenilor. De asemenea, manifestanții au adus pancarte cu imagini prelucrate în photoshop: „Ai venit și ne-ai mințit!”, „Nu spuneți adio legăturii Clujului cu Europa!”, „Noi vrem dezvoltare, nu blocare!”. Nu au lipsit nici fluierele sau vuvuzelele care au fost folosite  din plin pe toată perioada protestului.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Președintele de sindicat, Gabriel Ene, a transmis o scrisoare deschisă președintelui CJ Cluj în care îi cere să se ocupe de problemele pe care a promis, din mijlocul protestatarilor, că le va rezolva, înainte de a deveni președintele instituției: „Sunt obiective cunoscute, iar o parte dintre ele se regăsesc, firesc, în strategia de dezvoltare a aeroportului: execuția lucrărilor la pista de 2 100 m la 3 500 m, construirea de noi suprafețe de mișcare, căi de rulare și bretele de legătură, concomitent cu lucrările privind iluminatul de Securitate, balizaj luminos și sisteme de apropiere aferente acestor lucrări de extindere. Din păcate, legătura simbolică dintre vorbe și fapte, nu există. Promiteți multe, dar nu faceți nimic. Sprijinul față de o entitate economică de importanța aeroportului se „materializează”doar la nivel declarativ. Dacă bine îmi amintesc, v-ați insinuat mincinos printre protestatari, la o altă manifestare organizată de sindicatul nostru în vara anului trecut. Ați promis atunci soluționarea tuturor problemelor aeroportului în cazul în care veți fi „uns” ca președinte al CJ Cluj. Și au rămas doar promisiunile”, scris Ene în cadrul scrisorii deschise.

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că reprezentanții Consiliului Județean nu susțin dezvoltarea transportului intermodal și pentru că de mai bine de un an nu s-a făcut nicio investiție în cadrul aeroportului clujean.

12358427_971227472950104_1443875655_n

Foto: Dan Bodea

Vicepreședintele CJ Cluj, Vakar Istavan, a venit să discute cu manifestanții și i-a invitat să servească un ceai în holul instituției. Oamenii au refuzat, spunând că ei doresc să discute cu Mihai Seplecan. „Și-a luat două zile de concediu”, a fost răspunsul primit.

Acțiunile de protest vor continua și în următoarele două zile, de la aceeași oră.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Postaţi un comentariu