Mii de credincioşi au asistat pe ploaie la slujba oficiată de PF Daniel în Piaţa Avram Iancu

eepurl.com

Mii de credincioşi, în special tineri –unii îmbrăcaţi în costume populare- au asistat, duminică, pe ploaie, la slujba oficiată la Catedrala Ortodoxă din Cluj de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, care a vorbit în predica sa despre necesitatea ca oamenii să se pregătească de mântuire prin credinţă, rugăciune şi fapte bune.

„Și popoare păgâne au fost chemate la mântuire, pentru că iubirea împăratului ceresc este una universală, care cuprinde întreaga umanitate. Chiar dacă preferă pe unii, ea nu exclude pe ceilalţi oameni. (…) Toți oamenii sunt chemați la mântuire, dar sunt aleși cei care răspund chemării. Toţi sunt chemaţi, dar devin aleşi cei care răspund chemării, mai precis, cei care se pregătesc să împlinească voia lui Dumnezeu, care îi cheamă la viaţa veşnică. Toţi oamenii sunt chemaţi în Iisus Hristos la nunta sa din ceruri, la mântuire, la împărăţia cerurilor, adică la fericirea comuniunii de iubire şi viaţă veşnică, dar devin aleşi cei care răspund chemării lui Dumnezeu prin credinţă, rugăciune şi fapte bune”, spus PF Daniel în faţa a mii de credincioşi, în special tineri participanţi la „Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa”.

„Să ne rugăm lui Dumnezeu ca să ne ajute, să pregătim haina noastră de nuntă cerească, nuntă pe care o pregustăm acum în Sfânta euharistie, să o curăţim de întunericul păcatelor prin pocăinţă, prin spovedanie, să o luminăm prin rugăciune, prin bunătatea milosteniei, ajutorării săracilor, bolnavilor, orfanilor, bătrânilor, a tuturor celor pe care Dumnezeu îi cheamă la mântuire, chiar dacă ei nu se consideră niciodată vrednici de o cinste atât de mare”, a mai spus PF Daniel.

Acesta a avut, în finalul predicii, şi un mesaj special destinat tinerilor participanţi la reuniunea ortodoxă de la Cluj.

„Iubiți tineri, o mare bucurie trăieşte biserica lui Hristos când la Sfânta liturghie euharistică participă mulţi copii şi mulţi tineri, arătând astfel că harul primit la botez este prezent şi lucrător în ei, pentru a deveni mărturisitori ai iubirii milostive a lui Hristos, pentru umanitate, şi misionarii Bisericii lui Hristos în lume, spre slava Preasfintei Treimi şi bucuria oamenilor. Amin. A plouat puţin acum pentru că a fost vorba de botez”, a mai spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

La finalul slujbei, PF Daniel a anunțat că anul viitor va fi organizată, la București, o adunare națională a tinerilor ortodocși, urmată de un congres internațional al responsabililor cu educația religioasă: „Dorim să ne ocupăm și de cei care ajută la formarea tinerilor, de educația lor creștină, într-o lume care se secularizează, adică în care valorile creștine nu sunt întotdeauna apreciate la justa lor valoare”.

„Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa” are loc la Cluj-Napoca între 4 şi 7 septembrie, manifestare la care participă peste şase mii de tineri ortodocşi din 17 ţări.

Postaţi un comentariu