Instagramerii clujeni, „la muncă” prin oraș

Instagramerii clujeni au luat orașul la pas, fotografiind fiecare amănunt care le-a atras atenția și postând pozele pe Instagram (Foto: Radu Hângănuț)

Românii sunt mari împătimiți de social media, clujenii fiind printre cei mai înverșunați utilizatori ai site-urilor de profil. Pasionații de poze care nu pot concepe ca cele mai importante momente ale zilei lor să nu fie imortalizate și împărtășite cu prietenii din mediul online sunt cel mai ușor de găsit pe Instagram, o platformă de photo-shareing care le permite utilizatorilor să facă poze, să aplice anumite filtre pe ele și apoi să le „expună” pe internet. Cum clujenii care folosesc Instagramul sunt tot mai mulți, o parte dintre ei s-au întâlnit astăzi pentru a socializa și mai ales pentru a face fotografii în oraș.

Înarmații cu telefoane de ultimă generație bine încărcate și cu acces la internet, aproximativ 20 de instagrameri clujenii și-au dat întâlnire duminică în Piața Unirii din Cluj-Napoca, cu gândul de a promova cele mai frumoase locuri din oraș dar și pentru a-i cunoaște pe cei cu care au în comun pasiunea pentru fotografie.

Participanții  la „Instameet”-ul din Cluj-Napoca s-au raliat unei provocări lansate la nivel global pe rețea, o astfel de întâlnire având loc și în București. În orașul de pe malul Someșului Mic există o comunitate de aproximativ 1000 de utilizatori activi ai Instagramului, în timp ce la nivel național numărul de conturi depășește cifra de 65000.

„Suntem câțiva instagrameri care ne-am întâlnit și facem poze la ce se întâmplă prin Cluj. Cu ocazia această putem promova orașul foarte bine și astfel închegăm o comunitate. Noi am dorit să ne întâlnim, să socializăm, să împărțim experiențe și să ne cunoaștem.  Scopul principal este să fotografiem cu telefonul. Eu folosesc Instagramul din martie anul trecut, de când s-a lansat pentru Android”, explică Katai Robert, unul dintre instagrameri.

Clujenii care au pozat astăzi Clujul și l-au „urcat” pe Instagram au pornit din Piața Unirii, au parcurs Bulevardul Eroilor, au făcut o oprire în Piața Muzeului după care s-au îndreptat spre Parcul Central, unde sesiunea de poze s-a încheiat.

„Unul dintre avantajele unei comunități de Instagram este acela că oamenii aceștia vor merge în același loc, vor face poze dar toate vor fi diferite. Fiecare vede alte detalii și astfel poți vedea locuri prin ochii altcuiva. Chiar dacă rețeaua a devenit celebră prin oamenii care pun poze cu mâncare, sunt persoane care folosesc Instagramul într-un mod frumos”, spune Andrei Aroneț.

Distribuie:

Postaţi un comentariu