Havem teveu! Prima televiziune ţigănească din România e la Cluj

studiolul televiziunii Romanian Gipsy Reality
Studioul televiziunii „Romanian Gypsy Reality”

Prima televiziune online din România care aparţine romilor a fost lansată, marţi, la Cluj, cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, potrivit Agerpres.

Televiziunea Romanian Gipsy Reality va emite deocamdată pe internet şi ar urma ca în câteva luni emisiunile să fie preluate şi pe reţelele de televiziune prin cablu, potrivit iniţiatorului postului, Aurel Pascu.

”Ideea mi-a venit din faptul că încă nu există o comunicare între mass media şi comunităţile de romi. Şi romii sunt reticenţi, dar nici presa nu reflectă realitatea realităţii romilor. Am deschis acest studio şi această platformă media, în ideea de a transmite realitatea exactă din comunităţile de romi şi de a-şi putea transmite şi comunităţile de romi părerile. Încercăm în acest fel să contribuim la integrarea socială a romilor”, a declarat iniţiatorul Gipsy Media, Aurel Pascu.

Acesta a mai spus că până acum, investiţia se ridică la peste 40.000 de euro.

Emisiunile televiziunii online vor fi în limba română şi în limba romani.

”Vom avea emisiuni în limba romani, lucru foarte important, deoarece mulţi etnici romi au reţinere în faţa presei, dar dacă se discută în limba romani, sunt mult mai deschişi”, a explicat Aurel Pascu.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Tittel Mihail says:

    Nu am reticente fata de romi deoarece am avut colegi de scoala pana la terminarea studiilor superioare forte buni amici si in mod deosebit profesionisti. Ati facut foarte bine, mai ales ca dupa ,,revolutie” o mare parte au fost marginalizati si uneori denigrati. Felicitari, mergeti inainte !

Postaţi un comentariu