Doi tineri sunt în stare foarte gravă după ce au aruncat benzină pe foc

Două persoane au fost grav rănite, vineri seară, în urma unui suflu puternic de foc de la o sobă aflată în subsolul unei case din localitatea clujeană Bobîlna, după ce au aruncat, din greşeală, benzină pe foc.

Iniţial, ISU Cluj a anunţat că ar fi vorba de o explozie la o centrală termică, dar purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, spune e vorba de un suflu puternic de foc: „Nu a fost propriu-zis o explozie, a fost mai mult un suflu de foc dintr-o sobă care se afla la subsol şi se pare că au fost răniţi doi bărbaţi în vârstă de 33 şi de 35 de ani, care sunt în stare critică. A fost chemat elicopterul SMURD, dar, din cauza condiţiilor meteo, elicopterul nu a putut să decoleze şi vor fi trasferaţi cu ambulanţe la Cluj, de unde a plecat şi o ambulanţă de terapie intensivă”.

Se pare că cei doi s-au grăbit să plece de acasă, s-au grăbit să stingă focul din sobă şi, în loc de o sticlă cu apă au  luat o sticlă cu benzină, pe care au aruncat-o pe foc.

Starea celor doi e critică şi cel puţin unul dintre ei are şanse mici de supravieţuire, potrivit medicului şef al UPU-SMURD Cluj, Adela Golea: „Unul dintre bărbaţi are 40% din suprafaţa corpului cu arsuri de gradul doi şi trei, cu arsură de căi aeriene, este ventilat, intubat. Celălalt are arsuri de peste 90%, gradul trei şi patru, este intubat, ventilat. Cel puţin în cazul acestuia din urmă situaţia e critică, şansele sunt foarte mici, sub 10 %”.

Deocamdată, cei doi vor rămâne la Cluj şi e posibil ca în cursul zilei de mâine să fie transferaţi la Bucureşti.


Publicitate

Postaţi un comentariu