Doi tineri sunt în stare foarte gravă după ce au aruncat benzină pe foc

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Două persoane au fost grav rănite, vineri seară, în urma unui suflu puternic de foc de la o sobă aflată în subsolul unei case din localitatea clujeană Bobîlna, după ce au aruncat, din greşeală, benzină pe foc.

Iniţial, ISU Cluj a anunţat că ar fi vorba de o explozie la o centrală termică, dar purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, spune e vorba de un suflu puternic de foc: „Nu a fost propriu-zis o explozie, a fost mai mult un suflu de foc dintr-o sobă care se afla la subsol şi se pare că au fost răniţi doi bărbaţi în vârstă de 33 şi de 35 de ani, care sunt în stare critică. A fost chemat elicopterul SMURD, dar, din cauza condiţiilor meteo, elicopterul nu a putut să decoleze şi vor fi trasferaţi cu ambulanţe la Cluj, de unde a plecat şi o ambulanţă de terapie intensivă”.

Se pare că cei doi s-au grăbit să plece de acasă, s-au grăbit să stingă focul din sobă şi, în loc de o sticlă cu apă au  luat o sticlă cu benzină, pe care au aruncat-o pe foc.

Starea celor doi e critică şi cel puţin unul dintre ei are şanse mici de supravieţuire, potrivit medicului şef al UPU-SMURD Cluj, Adela Golea: „Unul dintre bărbaţi are 40% din suprafaţa corpului cu arsuri de gradul doi şi trei, cu arsură de căi aeriene, este ventilat, intubat. Celălalt are arsuri de peste 90%, gradul trei şi patru, este intubat, ventilat. Cel puţin în cazul acestuia din urmă situaţia e critică, şansele sunt foarte mici, sub 10 %”.

Deocamdată, cei doi vor rămâne la Cluj şi e posibil ca în cursul zilei de mâine să fie transferaţi la Bucureşti.

Postaţi un comentariu