Clujenii au dansat zumba şi au donat bani pentru copiii dializaţi

eepurl.com

Peste 400 de clujeni, printre care mulţi dansatori de zumba, şi-au deschis sufletul şi portofelul în cadrul Zumbathonului Caritabil WE ARE ONE – Luptăm pentru Viață, organizat duminică în Piaţa Unirii.

Evenimentul, organizat de Asociația pentru Solidaritate și Empatie ”Delia Grădinaru”, a fost o invitaţie la mişcare şi voie bună, dar şi un apel de ajutorare a celor în nevoie, în acest caz mai mulţi copii dependenţi de dializă.

„Este o zi extraordinară, când comunitatea zumba, comunitatea iubitorilor acestui dans extraordinar s-a strâns din nou; a devenit o tradiţie a Clujului. Cei care iubesc acest sport minunat se strâng pentru dans, pentru voie bună, pentru ideea de mişcare, pentru sănătate, dar şi pentru o cauză nobilă: sunt 102 copii şi tineri cu insuficienţă renală, unii fac dializă, alţii fac dializă peritoneală, alţii au reuşit să facă un transplant renal. Aceşti copii au o viaţă scurtă şi chinuită şi această comunitate nu numai că dansează pentru ei, ci strâng fonduri”, ne-a spus preşedintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie ”Delia Grădinaru” , Emanuel Ungureanu.

Printre participanţii la eveniment, care a dansat şi el zumba, s-a numărat şi fostul fotbalist de la CFR Cluj, actualmente la Bari, Ionuţ Rada.

Cu banii adunaţi duminică, 54 de copii dializaţi vor merge într-o tabără la mare.

„În 18 august avem pregătită o tabără mare la mare pentru ei, la Mamaia. O să meargă 54 de copii. Le mulţumesc celor 14 instructori de zumba, dansatoarilor, participanţilor. A foat o atmosferă extraordinară la zumbathonul din Piaţa Unirii, au fost în jur de 400 de participanţi, aproape două ore de zumba. Lumea e foarte darnică. A fost impresionantă solidaritatea, au fost cinci cutii pentru donaţii care s-au plimbat prin piaţă şi care au fost golite de două ori”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Zumbathonul este organizat de două ori pe an de cei mai inimoși instructori de Zumba din oraș şi a devenit deja o frumoasă tradiție a Clujului.

Postaţi un comentariu