Cei mai buni tineri matematicieni ai lumii vin la Cluj

Foto: komiti.ro

Inspectoratul Şcolar Judeţeean (ISJ) Cluj a lansat public, vineri, în prezenţa a peste 100 de cadre didactice din ţară, evenimentul Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO) 2018, care va avea loc în perioada 3-14 iulie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

„În 2018, Cluj-Napoca e Capitala mondială a matematicii. Încredinţarea acestui eveniment Clujului vine drept recunoaştere a unui spaţiu clujean al colaborării interinstituţionale corecte şi eficiente şi a unui climat care permite atragerea mediului privat în marile proiecte ale educaţiei – o prioritate de management transformată în dezideratul construirii unei şcoli pe care să o putem numi, cu adevărat, performantă”, a declarat şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a transmis, prin secretarul de stat Petru Andea, salutul său participanţilor la lansare.

„În anul 2018, când sărbătorim 100 de ani de existenţă a statului naţional unitar, ţara noastră are oportunitatea de a organiza a 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, un eveniment educaţional care ne ridică în topul ţărilor participante”, a declarat, în broşura-program a IMO 2018, ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop.

Invitatul de onoare al Olimpiadei este academicianul Viorel Barbu, preşedinte de onoare al Comisiei Naţionale a IMO 2018, care a fost concurent la prima ediţie a olimpiadei, din 1959.

Olimpiada Internaţională de Matematică, aflată la a 59-a ediţie, va fi organizată la Cluj-Napoca, în perioada 3-14 iulie. Prima ediţie a fost organizată în 1959, tot în România, la Braşov, şi ţara noastră a organizat în total şase ediţii.

La manifestare sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanţi din 120 de ţări.

Organizatorii competiţiei sunt Ministerul Educaţiei Naţionale, Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, iar parteneri sunt Academia Română—Institutul de Matematică, Consiliul Judeţean Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Postaţi un comentariu