Cei mai buni dansatori din ţară concurează la Cluj

Peste 500 de perechi de dansatori din toată ţara participă la Campionatul Naţional de Dans Sportiv, care se desfăşoară în perioada 28 februarie-1 martie în Sala Sporturilor Horia „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Răzvan Lazăr, reprezentantul Clubului Crystal Dance din Cluj, organizatorul competiţiei, a declarat că cei mai buni dintre concurenţi vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Dans Sportiv.

„Anul acesta, Federaţia Română de Dans (FRD) a acordat organizarea Campionatului Naţional de Dans Clubului Crystal Dance din Cluj-Napoca, la această ediţie numărându-se peste 500 de perechi participante. Avem medaliaţi multipli campioni mondiali, avem medaliaţi la campionatele mondiale şi europene care participă în aceste zile pe ringul din Sala Sporturilor Horia Demian. Primele două locuri vor fi calificările automate ale perechilor la Campionatul mondial, FRD urmărind astfel să trimită cele mai bune reprezentante de la categoriile de vârstă 16-18 şi 19-35 de ani”, a menţionat Răzvan Lazăr.

Acesta a mai spus că există mai multe categorii de vârstă pentru dansatorii care concurează, respectiv 6-9 ani, 10-11 ani, 12-13, 14-15, 16-18, 19-34 şi peste 34 de ani. Printre genurile de dans se numără latino, samba, Cha-cha, rumba, dar şi vals lent, vals vienez şi tango.

„Alegerea Clujului ca gazdă a celei mai importante competiții naționale a dansului sportiv nu a fost una întâmplătoare din cel puțin două motive. Primul ar fi experiența dobândită cu ocazia organizării ediției din 2013 a „naționalelor”, o ediție care a întrunit numai aprecieri pozitive din partea tuturor participanților, începând cu competitorii și încheind cu oficialii. Desigur, în luarea deciziei a contat și imensa onoare revenită Clujului prin alegerea sa drept Capitală Europeană a Tineretului pentru anul 2015. Faptul că orașul de sub Feleac a fost din nou alesul federației de specialitate vine ca o recunoaștere a valorii școlii clujene de dans, Crystal Dance fiind clubul cu cele mai bune rezultate pe plan național din județul Cluj. Într-un moment în care dansul sportiv românesc se mândreşte cu titluri mondiale atât la secțiunea latino cât şi la cea standard, locuri secunde la „europene” și perechi medaliate la cele mai prestigioase concursuri din lume, certitudinea celor 1500 de copii ai „Familiei Crystal Dance” nu poate decât să bucure prin perspectiva asigurării unei baze de selecție superioare, garant al excelentelor rezultate ale anilor ce urmează”, se arată într-o informare a organizatorilor.

Postaţi un comentariu