Casa Emil Isac se prăbușește. Poliția locală va decide luni dacă proprietarul va fi sau nu amendat

Casa Emil Isac s-a surpat joi seara în jurul orei 18:00 / Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Clădirea în care a locuit poetul Emil Isac s-a surpat joi seară, iar o bună parte din zidăria ce intra în componența parterului a căzut în albia Canalului Morii care trece prin spatele imobilului.

Citiți și: Casa Emil Isac a început să se prăbușească

Casa Emil Isac este cuprinsă în a doua etapă a Programului multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare și intervenție asupra lucrărilor de protejare și intervenție asupra clădirilor situate în „Ansamblul Urban – Centrul Istoric al orașului Cluj-Napoca” sau altfel spus, în cadrul proiectul de refațadizare. Proprietarul primit în data de 25 iunie 2015 autorizația de construire în regim de urgență din partea Primăriei Cluj-Napoca pentru a putea efectua „Lucrări de intervenție în primă urgență reabilitare parțială construcție monument istoric”, dacă e să redăm exact numele autorizației.

Casa Emil Isac este situată pe strada cu același nume,   la numărul 23 / Foto: Dan Bodea

Casa Emil Isac este situată pe strada cu același nume, la numărul 23 / Foto: Dan Bodea

Conform reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, Poliția locală va merge astăzi, la fața locului pentru a constata dacă lucrările de reabilitare au fost demarate sau nu. În cazul în care se constată că acestea nu au fost începute, proprietarul clădirii va fi amendat. În caz contrar, acesta nu va fi tras la răspundere cu toate că o parte a casei în care a locuit poetul Emil Isac s-a surpat joi seara. „Luni cel mai probabil vom afla dacă proprietarul va fi sau nu amendat”, a spus Iulia Perșa, din cadrul Biroului de presă al municipalității clujene.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Postaţi un comentariu