Ajută şi tu! Crucea Roşie Cluj construieşte prima bază naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă

eepurl.com

Filiala Cluj a Crucii Roşii a început construirea primei baze din România de pregătire pentru prim ajutor şi intervenţie în situaţii de urgenţă.

Directorul Crucii Roşii Cluj, Simona Bratu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că baza, care va fi construită în comuna clujeană Valea Ierii, va fi amenajată pe o suprafaţă de 18.000 mp. Printre altele, baza va avea 100 de locuri de cazare, două săli de curs cu câte 50 de locuri fiecare, o sală de mese de 100 de locuri, bucătărie, cabinet medical de prim ajutor, teren de sport şi poligon de antrenament, iaz pentru antrenamente specifice intervenţiilor în caz de inundaţii, anexe pentru câini de salvare şi cai.

„Este un centru unic în ţară şi o să vedem cu toţii că rezultatele vor fi mult mai bune la nivel naţional dacă vom avea un astfel de loc unde să ne pregătim împreună”, a menţionat Simona Bratu.

Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 7 milioane de lei şi, potrivit reprezentanţilor Crucii Roşii, lucrările ar urma să fie încheiate până la sfârşitul anului în curs.

Până acum, în cadrul proiectului au fost executate lucrări în valoare de aproape 1, 5 milioane de lei, proveniţi din fonduri proprii ale Crucii Roşii şi ale Consiliului Judeţean Cluj. Simona Bratu a spus că pentru restul sumei necesare e nevoie de sprijinul donatorilor şi a autorităţilor.

La rândul său, vicepreşedintele Crucii Roşii Cluj, dr Doina Baltaru, directorul Spitalului Militar Cluj, a lansat un apel către toţi cei care pot contribui cu bani şi materiale pentru finalizarea cât mai grabnică a centrului de la Valea Ierii.

Crucea Roşie Cluj a aniversat, sâmbătă, împlinirea a 139 de ani de activitate umanitară a Crucii Roşii Române.

Postaţi un comentariu