Aeroportul vrea investiţii pentru a putea să ajungă la 7 milioane de pasageri

Directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, luni, înaintea unei şedinţe la Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, că aeroportul clujean îşi propune să atingă şapte milioane de pasageri în anul 2030, nivel pentru care sunt necesare investiţii estimate la peste 900 de milioane de lei, printre care şi un nou terminal de pasageri şi unul de Cargo: “Planul de dezvoltare al Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj pentru a atinge 7 milioane de pasageri până în anul 2030 prevede demararea proiectului intermodal, extinderea pistei la 3.500 de m, extinderea unei platforme de staţionare, construirea unei căi de rulare paralelă cu pista, construirea unui terminal nou de pasageri cu 25 de porţi de îmbarcare, un terminal Cargo pentru transport marfă, cu o capacitate de 50 de tone. Noul terminal de pasageri ar putea fi finalizat în termen de 4 ani”.   

La rândul său, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a spus că “nimeni nu contestă nevoia de dezvoltare a aeroportului, care nu va putea finanţa din bugetul propriu aceste investiţii”, însă “trebuie mers pas cu pas, nu se pot face toate o dată”.

La şedinţa de la CJ Cluj au fost prezenţi consilieri judeţeni, conducerea aeroportului şi reprezentanţi ai sindicatelor celor două nstituţii.

Aproximativ 120 de membri ai Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” au protestat, miercuri, în faţa Consiliului Județean (CJ) Cluj faţă de întârzierile în acordarea autorizațiilor de reparații și construcții a infrastructurii aeroportuare.

Postaţi un comentariu