Aeroportul clujean se pregăteşte pentru Viena

Foto: Dan Bodea

Compania aeriană Wizz Air ar putea introduce în perioada următoare o cursă aeriană care să lege Cluj-Napoca de Viena, capitala Austriei.

CEO al Wizz Air, Jozsef Varadi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că trebuie analizate capacităţile Aeroportului din Viena, unde a fost deschisă o bază operaţională: “Aeroportul Cluj deţine un rol strategic pentru compania noastră, va rămâne un pilon solid. (…) Mai devreme sau mai târziu vom avea un zbor Cluj – Viena. Suntem bucuroşi că am putut deschide la Viena o bază operaţională, pentru că ne oferă acces la mult mai multe rute din Vestul Europei. Dar trebuie să vedem modul în care operează aeroportul de acolo, deocamdată capacităţile sunt limitate şi trebuie să facem o prioritizare, însă din discuţiile cu conducerea Aeroportului Viena a rezultat că sunt interesaţi să existe zboruri spre România, iar Clujul poate figura cu un loc important pe această listă de destinaţii. Trebuie analizate capacităţile, să vedem dacă le putem extinde la acea bază operaţională”, a spus Varadi.

El a mai spus că Wizz Air a transportat în anul 2017, prin intermediul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu”, 1,83 milioane pasageri, în creştere cu 31% faţă de 2016.

Postaţi un comentariu