Aeroportul clujean a depăşit pragul de un milion de pasageri în acest an

eepurl.com

Aeroportul Internaţioanl Avram Iancu a atins, joi, pragul de un milion de pasageri în acest an, cu două luni mai devreme ca anul trecut,  şi a marcat într-un cadru festiv evenimentul, în prezenţa unor oficialităţi locale.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 s-a aflat într-o cursă aeriană Tarom Bucureşti-Cluj-Napoca.

„Am atins pragul de un milion de pasageri mai devreme, având în vedere destinaţiile noi, creşterea importantă de trafic, noi frecvenţe. Au crescut ca număr de pasageri toate companiile aeriene care operează de pe aeroportul clujean. O să avem destinaţii noi, din 19 decembrie o să avem Cluj-Dubai de două ori pe săptămână, iar de anul viitor vom avea şi alte destinaţii”, a declarat directorul aeroportului clujean, David Ciceo.

Acesta a mai spus că numărul de pasageri va creşte în continuare.

„În acest an estimăm că vom depăşi 1, 4 milioane de pasageri. Anul trecut am avut 1, 2 milioane şi anul viitor estimăm că vom depăşi 1, 6 milioane de pasageri. Pe primele 6 luni ale acestui an am avut o creştere de 30%, vom încheia anul cu o creştere de 22-23%. Pe primele 6 luni am fost pe locul 3 la creştere în Europa la categoria aeroporturilor între 1 şi 5 milioane de pasageri”, a completat David Ciceo.

Pasagerii cu numerele 999.999, 1.000.000 şi 1.000.001 au primit diferite cadouri din partea aeroportului şi a companiilor aeriene.

Postaţi un comentariu