Opt arii naturale protejate îşi aşteaptă custozii, în cadrul programului MMSC

Sursa foto: bihon.ro

Opt arii naturale protejate din Bihor sunt anul acesta pe lista Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) cu obiectivele care vor fi atribuite în custodie sau în administrare unor persoane fizice sau juridice.

Potrivit unui comunicat de presă remis luni de către Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor, lista ariilor naturale protejate care se scot la atribuire în custodie, respectiv administrare, precum şi Ordinul nr. 1470/2013 privind aprobarea Metodologiei de atribuire a administrării şi custodiei ariilor naturale protejate se găsesc atât pe site-ul Ministerului, cât şi pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor.

Potrivit documentului citat, lista naţională pentru sesiunea nr. 5 cuprinde 185 de obiective, pe regiuni, judeţul Bihor având opt arii naturale ce îşi aşteaptă custozii.

Dosarele de candidatură se vor întocmi conform prevederilor art. 20 din Ordinul MMSC nr. 1470/2013 privind aprobarea Metodologiei de atribuire a administrării şi custodiei ariilor naturale protejate. Dosarele vor fi depuse până la data de 16 octombrie, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj.

APM Bihor atrage atenţia că, la depunere, dosarele de candidatură trebuie să fie complete, deoarece, conform prevederilor legale, cele incomplete se resping fără a fi evaluate.

În ce priveşte dosarele de candidatură pentru atribuirea în administrare, vor fi depuse până la data de 16 octombrie, la sediul MMSC, din Bucureşti.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

Postaţi un comentariu