Zilele Academice Clujene – România după Marea Unire

Imagine de la conferința de deschidere a Zilelor Academice Clujene (Foto: Dan Bodea)

 

Între 22 și 24 mai, la Cluj-Napoca se desfășoară lucrările conferinței anuale Zilele Academice Clujene. Tema din acest an este: „România după Marea Unire”. În prima zi, după deschiderea lucrărilor la Universitatea Babeș-Bolyai, discuțiile s-au axat pe problematica economică și brandurile românești. Au vorbit: academicianul Ioan Bolovan, Adrian Crivi, profesorul Vasile Pușcaș, sociologul Vasile Dâncu. Discuțiile vor continua și zilele următoare, având teme legate de înființarea instituțiilor românești după Marea Unire.

Zilele Academice Clujene reprezintă un eveniment cultural și academic de elită, cel mai important de acest gen pe care Academia Română, ca for superior de cultură al țării, îl organizează anual în Transilvania. Acest eveniment are o tradiție de 70 de ani, a fost inaugurat în anul 1950, iar de atunci și până acum el a reușit să aducă la Cluj, în mod constant, nume consacrate din cercetarea performantă atât din țară, cât și din străinătate.

zilele academice clujene vasile dancu zilele academice clujene vasile puscas zilele academice clujene zilele academice clujene zilele academice clujene zilele academice clujene
<
>
Profesorii universitari Vasile Dâncu și Vasile Pușcaș (Foto: Dan Bodea)
Distribuie:

Postaţi un comentariu