Violoncelistul Adrian Naidin, în concert la Casa de Cultură a Studenților din Cluj

Foto: Raluca Puran
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Violoncelistul Adrian Naidin va fi protagonistul unui spectacol aflat în premieră la Cluj, care promite publicului o aventură într-un univers imaginat la granița jazz-ului cu rock-ul, respectiv a muzicii culte cu un filon etno autentic.

Concertul « Tari ca piatra » va avea loc luni, 6 martie, începând de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca și reprezintă revenirea pe scenă a violoncelistului Adrian Naidin după incidentul petrecut în 28 septembrie 2016, când artistul a căzut de la etaj în cursul unei operațiuni a poliției antidrog. După doar trei luni de convalenscență, Adrian Naidin cântă din nou.

Violoncelul lui Adrian Naidin va fi secundat de Ionuț Micu, percuționist cu deschidere spre genuri contemporane, care adaugă un filon etno-rock acordurilor fusion europene. Pornit dintr-o mare prietenie și de la câteva exerciții de virtuozitate, proiectul celor doi muzicieni ajunge în premieră la Cluj. Violoncelistul Adrian Naidin și toboșarul Ionuț Micu, au imaginat compoziții hibride, explorând, fiecare în manieră proprie, filonul etno și ritmicitatea tradițională, pentru a le reinterpreta în manieră actuală, adăugând sensuri și nuanțe insolite muzicii tradiționale.

Biletele la spectacol se găsesc în rețelele biletmaster.ro și eventim.ro. Prețul biletelor este de 20, 32 și 48 lei.

ADRIAN NAIDIN. L-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi. O revelație a ultimilor ani în spațiul cultural, după o serie de succese care l-au purtat pe cele mai prestigioase scene, începând cu Teatrul Național din București și continuând cu teatrele și filarmonicile importante din țară. Și-a consolidat locul privilegiat în seria muzicienilor de elită prin recitalurile oferite la reuniuni culturale importante, printre care prestigioasa Gală UNITER, statut confirmat apoi în colaborări cu artiști de prim rang, printre care Horațiu Mălăele, Ion Caramitru sau Daniela Nane. Admirat și iubit de un public foarte fidel, Adrian Naidin își spune povestea, fie în cheia jazz-ului inspirat dintr-un filon etno autentic, fie dând sensuri noi compozițiilor imaginate de Bach, Brahms sau Paganini. Este un artist carismatic și pasional, care și-a sedus publicul cu o voce incredibilă: un ambitus excepţional, un timbru de baladă românească din aceea care-ţi smulge sufletul din piept, o gradare şi un control pe care le auzi numai la marii cântăreţi de operă.  Adrian Naidin a devenit membru permanent al trupei Phoenix în 2013, anul în care legendarii rock-ului românesc sărbătoreau 50 de ani de strălucită istorie. Pe John la întâlnit cu această ocazie și, alături de el, și-a trecut în palmares un spectacol aniversar memorabil, susținut pe scena Ateneului Român din București. Din prietenie s-a născut muzică și apoi, mai departe, au apărut simboluri, poate la fel de puternice ca cele de demult.

IONUȚ MICU. Considerat cel mai inspirat ucenic al lui Ovidiu-Lipan Țăndărică, Ionuț Micu și-a câștigat renumele de cel mai bun percuționist al generației sale. La rândul său experimental și rebel, Ionuț reinventează rockul într-o versiune specială, adăugând vigoare și forță unor piese consacrate. Fascinează cu rafale sălbatice de percuții, exersate fie alături de legendarii Phoenix, fie în proiecte hibride, aplaudate de-a lungul timpului în București și în țară. A început să cânte la vârsta de nouă ani, la Constanța, apoi a continuat testând și inventând note și sonorități speciale, cu fantezie, har și pasiune. La 11 ani avea prima trupă, de heavy metal, apoi și-a descoperit adevărata vocație: tobele. A fost îndrumat, încă de la vârsta de 14 ani, de Ovidiu Lipan Țăndărică, căruia inițial i-a fost tehnician, iar mai apoi ucenic. În martie 2000 era deja în măsură să se confrunte cu marele public, pe care l-a provocat alături de nume de legendă. A început în formația Talisman, pe vremea când aceasta aduna succes după succes în topurile din România, a continuat cu Krypton și Compact, până să fie cooptat de trupa pe care o numește de suflet, Phoenix, o formulă care i-a adus notorietatea și consacrarea.

 

Postaţi un comentariu