Video | Jucătorii de la CFR Cluj așteaptă partida cu Young Boys cu buzunarele pline. Dan Petrescu: Este cea mai agresivă echipă cu care am jucat în ultimii doi ani”

Foto: Dan Bodea

Campioana României joacă joi, de la ora 22.00, pe stadionul ”Dr.Constantin Rădulescu”, a doua partigă din cadrul grupei A a Europa League contra campioanei Elveției din ultimii ani, Young Boys Berna. Jucătorii lui Dan Petrescu au o motivație în plus pentru acest meci, clubul achitându-le astăzi toate restanțele financiare. Cu toate acestea, antrenorul feroviarilor vede un meci extrem de greu contra elvețienilor, învinși în prima etapă pe teren propriu de către AS Roma cu 1-2.

Va fi un meci foarte dificil împotriva campioanei Elveției din ultimii ani, după ce am studiat adversarul pot să spun că Young Boys și Roma sunt favorite la ieșirea din această grupă. În afară de faptul că psaează foarte bine, ei au și un plan B jucând direct pe vârf. Din punctul meu de vedere, cred că este cea mai agresivă echipă cu care am jucat noi vreodată în Europa în ultimii doi ani.

Din păcate, avem probleme de lot, avem doar 19 jucători pe lista UEFA după ce am și pierdut doi jucători, Bordeianu care a plecat într-un moment în care nu-l mai puteam înlocui pe listă, și Cestor care s-a accidentatși care cred că a dispărut din fotbal pentru următoarele 6 luni. Problemele sunt grave, dacă o să mai apară vreo accidentare sau vreun test COVID pozitiv, va fi foarte greu să facem față în această grupă. Avem doar trei fundași centrali pentru cele trei fronturi, e o problemă gravă acum la club și trebuie s-o rezolvăm cât mai repede, dar deocamdată văd că nu se rezolvă nimic iar eu sunt îngrijorat în această privință.

În momentul acesta la club, toate sunt foarte bune din punct de vedere financiar, toată lumea e la zi cu restanțele, dar când trebuie săjoci un meci de fotbal cred că nu trebuie să te gândești la bani, în primul rând trebuie sî te gândești la fotbal, la competiție, să câștigi, nu să te gândețti la bani. Banii trec pe planul doi acum., dar e clar că eimportant și acest aspect și e bine că jucătorii nu mai au probleme din punct de vedere financiar.

La ce probleme de lot avem în Europa, ar fi greu să am pretenții. În ce privește campionatul, dacă reușim să trecem peste perioada asta fără alte accidentări, atunci cred că emult mai important să ne concentrăm acolo, pentru că, la anul, cine nu ia campionatul nu mai joacă în Europa League”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă de dinaintea partidei.

”Un meci foarte important pentru noi, obiectivul nostru principal e să câștigăm, dar știm cu toții că va fi foarte greu. Egreu să spunem încă dacă suntem sau nu favoriți, Young Boys este o echipă cumare experiență, cu un buget foarte mare, dar vrem să câștigăm. Am avut și anul trecut o prestație foarte bună în grupă, dar niciun an nu este la fel, așa că zic că șansele sunt de 50-50. Nici o victorie mâine nu ne-ar face favoriți la calificare, mai urmează apoi încă patru meciuri foarte dificile, nu e nimic decis încă”, a spus și căpitanul CFR-ului, Mario Camora înaintea partidei cu Young Boys.

Vezi conferința de presă aici

Distribuie:

Postaţi un comentariu