VIDEO | Edi Iordănescu, atac la FCSB: ”Și noi am fi vrut un cantonament în străinătate, dar nu am primit aviz. Regulile trebuie respectate, sunt curios ce decizie se va lua”

Foto: Dan Bodea

Edi Iordănescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, anticipează un duel dificil mâine cu Academica Clinceni, formație pe care a numit-o ”revelația sezonului”. În același timp, tehnicianul echipei din Gruia trimite săgeți în direcția celor de la FCSB, care au plecat în cantonament în Turcia, în condițiile în care echipa sa nu a primit avizul DSP pentru a face un lucru similar.

”E o situație fără precedent pentru mine. Niciodată n-a fost pauza competițională în acest format. Mai mut decât atât, coroborat și cu situația medicală, e un an greu pentru sportivi. În primăvara anului trecut, competiția s-a întrerupt brusc când echipele erau în formă sportivă și la turație maximă, acum a venit această pauză care, din punctul meu de vedere, n-a fost nici atât de scurtă ca să nu mai fi nevoit să intervii în niciun fel agresiv asupra a ceea ce înseamnă pregătirea fizică, în mod special, nici suficient de lungă ca să poți să-ți duci ciclul de pregătire așa cum trebuie. Este greu, și pentru că n-am avut condițiile necesare de pregătire chiar dacă toți cei din jurul echipei au făcut eforturi majore în acest sens, dar vedeți ce vreme e și acum afară.

Așteptăm să producem un joc consistent, care să ne aducă trei puncte. Am văzut și meciurile din aceste zile, echipele își caută încă ritmul, nu a fost consistență în joc, e greu, terenurile sunt impracticabile. Ne trebuiesc însă punctele, și trebuie să găsim mijloacele necesare ca să le și punem în dreptul nostru.

Academica Clinceni este revelația sezonului. A avut un parcurs fantastic, o echipă cu spirit, disciplinată, cu atitudine, care a produs, spre lauda lor, rezultate peste așteptări. Au ultimele 8 jocuri fără înfrângere, asta înseamnă cvea, nu multe echipe au reușit un asemenea parcurs. Am în minte și acea serie de 4 victorii consecutive împotriva unor adversari de calibru ai competiției: în deplasare la Craiova, au bătut acasă pe Sepsi, au câștigat la Astra, și apoi acasă cu Viitorul. Mai mult, este echipa cu a treia cea mai bună apărare din campionat. Noi avem însă un obiectiv clar, și trebuie să găsim ritmul necesar să luăm deciziile corecte în joc, să fim eficienți și să câștigăm cele trei puncte extrem der necesare pentru a continua să recuperăm distanța față de contracandidate.

Și mie mi-ar fi plăcut să putem merge în străinătate să ne organizăm un cantonament în care să nu trebuiască să ne confruntăm cu tot ce ne confruntăm acum. Aștept și eu cu curiozitate să văd în ce măsură se vor finaliza lucrurile în ce privește FCSB, însă știu că atunci când s-a discutat problema cantonamentului în străinătate, împreună cu conducerea, mi s-a transmis că nu am primit aviz pentru așa ceva, decât dacă ar fi fost competiții oficiale, cum a fost prezența noastră în Europa League. Sunt niște reguli care trebuie respectate de toată lumea. Mai multe o să aflăm zilele următoare.

În ce privește eventualele transferuri, încă n-a venit nimeni, probabil un jucător de profil ofensiv ar fi ceea ce ne-ar trebui cel mai tare, un mijlocaș de creație care să ne dea un impuls suplimentar la ceea ce înseamnă forța noastră ofensivă. Măcar astea ne-ar trebui, suntem în căutări, mi-aș dori să se rezolve cât mai repede. În rest, în linii mari, mizez foarte mult pe grupul de jucători pe care-l am acum. Cât privește plecările, vedem. Probabil în următoarea săptămână vom trage linie și vom ști concret, însă avem această problemă cu pandemia și în orice moment te poți trezi cu 4-5 jucători indisponibili de pe o zi pe alta, și atunci trebuie să ai soluții. De asta spun că nu am nevoie nici de un lot foarte mare, să am jucători care să stea prin tribună, dar în același timp trebuie să fim și acoperiți din acest punct de vedere în orice moment”, a declarat Edi Iordănescu, antrenorul campioanei României.

Conferința de presă integrală a lui Edi Iordănescu:

Distribuie:

Postaţi un comentariu