Video | Dan Petrescu nu e interesat de echipa națională: ”Sunt bine aici, sper să rămân cât mai mult la CFR Cluj”

Foto: cfr1907.ro

Dan Petrescu a ținut să pună capăt speculațiilor care îl dădeau în cărți pentru postul de selecționer al echipei naționale, arătând că nu este interesat de un asemenea post.

”Eu mai am contract cu CFR, și, știți, mie mi-e greu să lucrez la o echipă națională pentru că n-aș fi zi de zi la serviciu. Mie-mi place să fiu pe teren încă, să simt mirosul ierbii. Dacă m-aș duce vreodată la o echipă națională, nu neapărat a României, voi sta mai mult prin birou și pe drumuri, n-aș mai putea sta aproape de gazon. Eu sunt bine aici, sper să fac rezultate și să rămân cât mai mult la CFR Cluj”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă de astăzi.

Vom fi în urnă cu Luxemburg și Liechtenstein. Degeaba încercăm să ne mințim”

Cu toate acestea, antrenorul campioanei României a criticat în termeni duri modul în care s-a prezentat echipa națională în ultimele trei partide, în special la cea decisivă cu Islanda.

Jucând 12 ani la rând și 95 de meciuri la națională, m-am gândit că dacă generația mea câștiga un meci amical, ne bucuram, normal, dar nu făceam o petrecere din asta. Și, tot generația mea, dacă pierdea trei meciuri la rând… nu știu ce s-ar fi întâmplat. Noi ne calificam la Mondiale de pe primul loc, la Europene de pe primul loc, și eram mereu criticați. Acum, am ajuns departe de adevăr, cred că în scurt timp vom fi în urnă cu Luxemburg și Liechtenstein dacă mergem pe această pantă, pentru că în loc să mergem în sus, noi mergem în jos, iar rezultatele spun totul. Degeaba încercăm să ne mințim, clar rezultatele ne spun că nu stăm bine la echipa națională. În schimb, la echipele de tineret eu zic că arătăm foarte bine și, posibil în viitorul apropiat, să formăm o echipă bună și la naționala mare. În prezent, doar naționala de tineret face față la cerințele spectatorilor, ale suporterilor și specialiștilor din fotbal. La echipa mare, din păcate, rezultatele nu sunt de partea noastră

Nu sunt surprins, nu mă așteptam nici eu să batem pe cineva, dar mă așteptam să avem o altă atitudine în meciul cu Islanda, pentru mine ăla a fost meciul cu adevărat important, nu cele cu Norvegia și Austria. După ce am pierdut cu Islanda și cu Norvegia, unde am abordat meciurile total greșit din toate punctele de vedere, atunci au venit criticile corecte și am abordat meciul cu Austria exact cum trebuie. Am crezut că nu vom pierde acest meci, dar la meciul cu Islanda, o spun iar, n-ai voie să te prezinți așa la un meci de calificare, să n-ajungi la poartă. Meciul ăla trebuia jucat și câștigat, indiferent cum”, a spus Petrescu.

Deac și Camora să uite ce a fost la națională”

Antrenorul CFR-ului a prefațat și întîlnirea de sâmbătă, de la ora 21.30, cu FC Botoșani.

”Cei de la Botoșani au un lot foarte bun, au omogenitate, aceiași jucători, același antrenor. E clar că lipsa a trei jucători e importantă pentru ei, dar dacă ne uităm la primul 11, vedem un 11 destul de solid, bine închegat, cu jucători de atac care pot să pună probleme oricărei echipe, nu doar CFR-ului. Va fi un meci greu, pentru că după pauză primul meci e mereu greu și jucătorii, în afara celor care au fost la echipa națională. Mental nu sunt atât de conectați. Mi-e teamă de acest meci, în primul de relaxarea jucătorilor, apoi de dorința de revanșă a celor de la Botoșani.

Burcă și Manea, care au jucat la națională, nu sunt refăcuți încă pentru acest meci, Deac și Camora sunt însă în lot, sper să joace bine amândoi și să uite tot ce a fost la echipa națională, pentru că e de uitat ce s-a întâmplat”, a mai spus antrenorul CFR-ului.

Mai jos puteți urmări conferința de presă a tehnicianului alb-vișiniilor:

CFR Cluj – FC Botoșani | Conferința de presă

Conferința de presă a antrenorului nostru Dan Petrescu înaintea meciului cu FC Botoșani!Hai CFR!

Publicată de Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA pe Vineri, 16 octombrie 2020

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu