Victoria străzii. Avocatul Poporului sesizează CCR în legătură cu OUG 13

Victor Ciorbea, Avoatul Poporului
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunţat, vineri, că sesizează Curtea Constituţională în legătură cu OUG de modificare a legislaţiei penale.

Avocatul Poporului a spus că a constatat neîndeplinirea cerinţelor referitoare la existenţa urgenţei şi a cazului excepţional care să permită adoptarea unei astfel de Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului.

Atacarea la CCR a ordonanței deschide posibilitatea ca aceasta să nu apuce să intre în vigoare, în acest sens existând un precedent. Pe 9 octombrie 2013, Avocatul Poporului a atacat OUG 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, în condițiile în care aceasta intra în vigoare pe 25 octombrie. Atunci, CCR a analizat sesizarea și a admis excepția de neconstituționalitate ridicată de Avocatul Poporului iar OUG a fost abrogată.

„Am constatat neîndeplinirea cerinţelor referitoare la existenţa urgenţei şi a cazului excepţional care să permită adoptarea unei astfel de OUG. Guvernul menţionează în Nota de fundamentare necesitatea implementării unei directive europene, însă termenul este 1 aprilie 2018, prin urmare destul de lung, deci nu se justifică OU”, a declarat Ciorbea, citat de news.ro.

 

Postaţi un comentariu