Veni, Vidi, Vi(ni)ci(us). CFR Cluj a câștigat în Suedia și e la un pas de grupele Europa League

Foto: Dan Bodea

Am venit, am văzut, am învins, așa poate fi rezumat în câteva cuvinte meciul CFR-ului cu campioana Suediei, Djurgarden, care duce echipa din Gruia în play-offul Europa League. Feroviarii s-au calificat după un meci nu lipsit de emoții în finalul acestuia, dar câștigat pe merit, după o reușita marcă înregistrată: centrare Deac, gol cu capul Vinicius din mijlocul careului.

Nu a fost un meci cu multe ocazii de gol, ba chiar CFR a reușit în prima repriză să nu trimită niciun șut pe spațiul porții. Djokovic a ratat marea ocaziei a reprizei, după o lovitură de cap în urma căreia mingea a trecut aproape de vinclul porții suedeze, iar înainte de pauză Deac a tras și el peste poartă după o lovitură liberă de pe linia careului de 16 m.

Repriza a doua, min 55, Rondon scoate lovitura libera. Execută impecabil Deac, iar Vinicius devine din nou eroul campioanei României cu o lovitură imparabilă cu capul. Rondon putea încheia partida în min.75, însă voleul său a zguduit transversala porții, pentru ca, câteva minute mai târziu, Bălgrădean să salveze de lângă bară o deviere surprinzătoare cu călcâiul a suedezilor. Au mai fost trei schimbări făcute de Dan Petrescu, iar finalul partidei a dus campioana la un pas de grupele Europa League.

Play-offul decisiv pentru accederea în grupe se va disputa joi, 1 octombrie, pe stadionul ”Dr.Constantin Rădulescu” din Gruia împotriva echipei KuPS, campioana en-titre a Finlandei.

Dan Petrescu: ”Dacă nu ne calificăm în grupe această victorie nu mai are niciun farmec”

”Sunt foarte mulțumit de băieți, au făcut un meci perfect. Am suferit pe final, dar dacă făceam 2-0 la bara lui Rondon eram mai liniștiți, dar, per total, sunt mulțumit de atitudinea băieților. Am jucat ofensiv,cu Păun, Deac, Rondon și Omrani, dar eu știu că cel mai important este să nu primești gol, iar Vinicius a apărut ca de nicăieri, cum vine de obicei, și a marcat.  Bălgrădean a avut și el o intervenție fantastică, bravo lui.

Este foarte importantă această calificare, dar doar dacă o legăm cu o altă calificare în grupele Europa League. Dacă nu ne calificăm în grupe această victorie nu mai are niciun farmec.

E un avantaj că jucăm meciul cu KuPS acasă, dar nu cred că va fi diferență între campioana Finlandei și cea a Suediei”, a declarat la finalul meciului Dan Petrescu pentru site-ul oficial al clubului.

Vezi aici declarațiile lui Dan Petrescu

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu