Vasile Dîncu, vicepremier: „Viitorul primar al Clujului nu trebuie să facă foarte multe, ci să nu încurce foarte tare”

Foto: Dan Bodea

Vicepremierul Vasile Dîncu a votat duminică, la Cluj-Napoca, alături de soția lui, declarând la ieșirea de la vot că recent încheiata campanie „a fost cea mai liniștitiă din ultimii 25 de ani” și că viitorul primar al municipiului Cluj-Napoca ar trebui să asigure dezvoltarea infrastructurii culturale a orașului și, în esență, să „să nu încurce foarte tare”.

Vicepremierul României, Vasile Dîncu, a votat duminică la Cluj-Napoca, la secția numărul 113 de la Colegiul Tehnic Energetic, fiind însoțit de soția lui. La ieșirea din cabina de vot, Vasile Dăncu a declarat că viitorul primar al municipiului Cluj-Napoca va trebui să asculte vocea orașului, să asigure dezvoltarea infrastructurii culturale și, în special, să nu încurce sectoarele aflate în creștere, cum este cazul IT-ului.

„Viitorul primar ar trebuie să asculte vocea și inima orașului. Ar trebui să nu încurce orașul să se dezvolte. Ar fi o bună idee dacă noul Consiliu Local și noul Consiliu Județean ar discuta o nouă strategie de dezvoltare a orașului pe marile trenduri venite spontan. Clujul este un oraș al spectacolelor, dar nu are infrastructură. Nu sunt hoteluri în care să vină personalități ca Sohpia Loren, de exemplu. Nu avem  încă destul infrastructură de spectacol, nu avem destule săli și asta deși vin sute de milioane de euro pe an spre oraș. Trebuie sprijinit valul de informaticieni și valul de activitate informatică. Un smart city ar trebui să meargă mai departe. Viitorul primar al Clujului nu trebuie să facă foarte multe, ci să nu încurce foarte tare”, a spus vicepremierul.

Vicepremierul s-a arătat încântat de faptul că pe buletinele de vot a văzut sigle noi și candidați independenți, apreciind faptul că la aceste alegeri nu vor exista mari surprize la finalului votului, dar că se crează contextul unei schimbări în administrație și politică.

„M-am bucurat că am văzut sigle noi și căsuțe înn care scria „candidat independent”. Poate nu se va face la aceste alegeri schimbarea, poate nu se va schimba clasa politică la toamnă, dar schimbarea vine în patru ani cel mai târziu. Cred că aceasta este calea schimbării. Totul este ca aceste partide și candidați noi să fie consecvenți cu proiectele lor. Să nu uite la ce au visat în campanie, dacă pierd alegerile astăzi cred că schimbarea începe astăzi, deși nu cred că astăzi vor fi rezultate spectaculoase. Nu o să dispară dinozaurii politici, dar este primul semn că în administrații vor fi tineri și oameni care nu au mai făcut politică. Nu cred că trebuie să facem schimbări peste noapte, schimbări radicale, pentru că acestea nu sunt solide. Cred că dacă sprijinim oamenii să voteze, aceste schimbări vor avea șanse de reușită”, a mai spus Vasile Dîncu.

Dîncu a mai spus că, în opinia sa, campania electorală recent încheiată a fost cea mai liniștită din istoria democratică a României.

„Cred că aceste alegeri locale liniștite nu sunt neapărt despre localitățile din România, ci despre România în general și despre schimbarea României. A fost cea mai liniștită campanie din ultimii 25 de ani. Cred că este un semn că oamenii știu să respecte regulile, că de multe ori, oamenii sunt mai disciplinați decât clasa politică. Este o învățătură pentru noi, să facem în continuare reguli de transparență, prin care politicienii aleși să respecte integritatea, reguli prin care oamenii să își hotărască mai des destinul, să avem mai des referendumuri. E important să nu mai stăm fără proiecte, cu mâna întinsă în fața organismelor internaționale. Trebuie să lucrăm la proiectul nostru”,   mai spus Vasile Dîncu.

Postaţi un comentariu