Vasile Dâncu: ”Putem construi lucruri care să se vadă de pe Lună, dar e mai important ca viața clujenilor să-i facă să se simtă în Europa”

Foto: Dan Bodea

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD: ”Am votat în primul rând pentru echilibru, pentru nevoia de a împărți puterea. Într-un oraș cum e Clujul, capitala Transilvaniei, este nevoie ca la decizii să participe și societatea civilă și opoziția, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Am votat, de asemenea, pentru ca să începem construcția unei social-democrații în Transilvania. Este primul nostru pas, să spunem așa. Organizația social-democrată din orașul și județul Cluj a fost îngropată în ultimii ani de la București și de oameni care și în această campanie au fost cei mai importanți opozanți ai noștri. N-am văzut niciodată o campanie în care foști președinți ai partidului să facă contra-propagandă, inclusiv telefoane murdare și alte lucruri, împotriva candidaților noștri. Este bine când ai și opoziție internă, pentru că atunci ești mult mai atent și poți să te concentrezi pînă la urmă la reformare, la reformarea partidului.

Am propus pentru Cluj-Napoca o variantă care înseamnă o viziune pentru ceea ce va fi orașul în viitor. Să sperăm că vom putea consolida ceea ce obținem astăzi cu votul de la alegerile generale și atunci, încet încet, să devenim o alternativă aici la Cluj și o alternativă pentru Transilvania. Vom lucra împreună cu alte organizații de stânga, ecologiști și alte forme de asociații civice, sindicate, pentru a construi și aici la Cluj o alternativă pentru modernizarea acestui oraș, pentru că avem nevoie, și asta face social-democrația, de un oraș inclusiv, un oraș în care nu avem doar un centru frumos, doar niște mall-uri minunate, dar nu există atât de mare diferență între un cartier și altul. Unde Mănășturul nu trebuie să difere ca nivel de trai față de celelalte locuri. Sigur, poate sunt importante proiecte cum sunt metroul, o gondolă peste oraș, poate putem construi și alte lucruri pe Cetățuie care să se vadă de pe Lună, dar în primul rând este important ca viața cetățenilor din Cluj-Napoca să fie peste tot la un nivel care să le permită să se simtă în Europa.

Foto: Dan Bodea

Respect mulțumirea cetățenilor pentru ceea ce se întâmplă în Cluj, noi nu am defăimat niciodată pe cei care au condus orașul atunci când au făcut-o bine, dar vrem mai bine pentru Cluj. Vrem să-i ajutăm pe clujeni să viseze la viitor, pentru că în acest moment avem încă un blocaj într-o mulțumire pentru că avem un oraș frumos și toată lumea este încântată când vine aici.

Pe de altă parte, vom monitoriza și în viitor, indiferent de rezultatul pe care-l facem noi acum, activitatea primăriei, a Consiliului Județean, vom măsura peste o sută de indicatori privind calitatea vieții în oraș, ca să-i facem pe oameni să înțeleagă cu adevărat că atunci când trăiești într-un oraș care funcționează câteodată uiți că ai putea ca acest lucru să meargă mai departe și să fie mai bine.

Foto: Dan Bodea

Vrem viziune și strategie pentru viitor în ceea ce privește dezvoltarea Clujului. Un trafic inteligent, un smart city, avem atâția informaticieni și, totuși, orașul nostru este depășit de alte orașe care, spun, că au rezolvat mult mai bine această idee de tehnologie a viitorului.

Am vrut să transmitem că PSD s-a schimbat, că ne interesează ce se întâmplă în orașul nostru și imaginea social-democrației, pentru că o bună bucată de vreme social-democrația din Cluj a avut de suferit pentru că au fost parașutați de la București oameni care n-au reușit să reconstruiască, n-au reușit să adune în jurul lor proiecte.”, a declarat liderul social-democrat la ieșirea de la urne.

Distribuie:

Postaţi un comentariu