Vaccinurile COVID-19 de la Pfizer și Moderna ar putea fi disponibile pentru bebeluși începând din această toamnă

Foto: BBC

Vaccinurile COVID-19 ar putea fi disponibile pentru copiii de până la 6 luni în SUA până în toamnă, au declarat marți reprezentanții companiilor Pfizer și Moderna pentru The New York Times.

În comparație cu adulții, copiii sunt mult mai puțin susceptibili de a dezvolta o formă severă în urma infecției cu coronavirus. Dar aproape patru milioane de copii din Statele Unite au fost testați pozitiv de la începutul pandemiei, potrivit Academiei Americane de Pediatrie.

Medicii continuă să vadă cazuri rare de sindrom inflamator multisistemic la copii, o afecțiune legată de Covid-19 care poate afecta mai multe organe, inclusiv inima. Copiii vaccinați ar trebui să contribuie în continuare la limitarea virusului prin scăderea răspândirii acestuia în comunități.

Pfizer a anunțat marți că testează vaccinul COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani. Producătorul a declarat pentru NYT că probabil va începe testarea vaccinului la copii cu vârsta de până la 6 luni în următoarele săptămâni. Studiul celor de la Pfizer are în vedere 4.500 de copii în peste 90 de centre clinice din Statele Unite, Finlanda, Polonia și Spania. Cercetătorii Pfizer intenționează să trimită datele complete ale studiilor în această vară pentru publicare. Compania farmaceutică  a spus că speră să poată solicita autorizația de urgență de la Agenția Americană a Produselor alimentare și a Medicamentelor (F.D.A.) până în toamnă, în vederea administrării vaccinului copiilor mici.

Compania Moderna a declarat pentru The Times și Insider că ar putea obține autorizație F.D.A. similară până la începutul toamnei.

Moderna se așteaptă ca datele să fie disponibile pentru grupa de vârstă a populației pediatrice în toamnă“, a declarat un purtător de cuvânt pentru Insider.

Pfizer și-a făcut public planul de dezvoltare a vaccinului în 2021. Gigantul farmaceutic a declarat că se așteaptă să-și prezinte vaccinul pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani până în septembrie și doza pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani până în noiembrie. Pfizer testează, de asemenea, o doză de rapel pentru a proteja populația împotriva variantelor de coronavirus. CEO Albert Bourla a declarat că populația ar putea începe să primească doze de rapel în decembrie.

CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel, a declarat că persoanele cu un risc mai mare de COVID-19 sever, inclusiv lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele în vârstă, ar putea începe să primească doze de rapel în septembrie.

Statele Unite nu va fi prima țară din lume care autorizează un vaccin coronavirus pentru copiii mici. China a aprobat vaccinul Sinovac pentru copiii de până la 3 ani, potrivit președintelui companiei. Aprobarea nu a fost anunțată oficial.

Distribuie:

Postaţi un comentariu