Unul dintre cei mai renumiți specialiști în hipnoză și hipnoterapie, dr. Thomas Dowd, va ajunge în toamnă la Cluj în cadrul evenimentului „Under Hypnosis”

Thomas Dowd
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Comunitatea specialiștilor în psihologie din România este așteptată în perioada 26- 27 septembrie la Cluj-Napoca. Psihoterapeuții, psihologii clinicieni, dar și cei interesați de (de)mitizarea unui capitol esențial din practica psihologică, sunt așteptați la The Office, în cadrul unui eveniment atipic, marca Holo – psihologie pentru comunitate.

Under Hypnosis îl aduce în prim plan pe Thomas Dowd, care va prezenta cel mai nou concept la care a lucrat în ultimii ani, o extensie a terapiei cognitiv-comportamentale, hipnoterapia cognitivă, dedicată schimbării proceselor și structurilor cognitive. Întreg evenimentul se va focusa pe structurile detaliate și practice ce țin de utilizarea tehnicilor hipnotice în psihoterapie, precum și pe modul în care aceste tehnici pot fi aplicate la tulburări de anxietate, stres, depresie, în îmbunătățirea vieții, în reconstituirea amintirilor, în atingerea performanțelor personale și profesionale.

Cine este Thomas Dowd?
Thomas Dowd este profesor emerit al Departamentului de Științe Psihologice al Universității din Kent, Ohio, psiholog cu peste 40 de ani de experiență, actualmente președinte al Consiliului American al Psihologiei comportamentale și cognitive și președinte al Diviziei 30 (Hipnoza Psihologică) în cadrul Asociației Psihologice din America.

Unul dintre cele mai renumite nume din domeniul hipnoterapiei la nivel internațional, Prof. Dr. Thomas Dowd a avut o activitate profesională prolifică, fiind autor și co-autor a 7 cărți de specialitate dedicate psihoterapiei și hipnoterapiei, precum și al zeci de articole publicate în jurnale medicale și presă de specialitate. Activității sale impresionante i se adaugă multiple colaborări cu școli și universități de pe întreg globul, precum și nenumărate seminarii, workshop-uri și conferințe.

La ce probleme și întrebări răspunde evenimentul?

– Cum poate folosi hipnoza în terapie? De la tulburări depresive, anxioase, fobii, stres posttraumatic, cancer, până la combaterea durerii, insomnii, managementul stresului, conduită alimentară defectuoasă sau dependențe, hipnoza și-a dovedit eficiența în psihoterapie, reprezentând o metoda adjuvantă din ce în ce mai mult solicitată și căutată în practicile psihoterapeutice

– Căror categorii de pacienți și clienți li se adresează? Hipnoza sau hipnoterapia este o intervenție eficientă pentru mai multe categorii de simptome psihice și fizice și poate fi folosită cu succes în practica curentă. Cei mai mulți dintre pacienți pot beneficia de hipnoterapie.

– Care sunt beneficiile psihologului ce alege să folosească hipnoza în lucrul cu pacientul său? Evenimentul își propune să abordeze structurat, integrat și eficient modalitățile și oportunitățile pe care inducția hipnotică le aduce în procesul terapeutic.

Participanții vor avea acces la tehnici specifice de inducere a stării de relaxare profundă, tehnici specifice de lucru în timp ce pacientul se află sub hipnoză.

Agenda evenimentului

26 septembrie 2017, The Office – Curs intensiv cu Thomas Dowd

9.00 – 9.30 Înregistrare participanți & cafea

9.30 – 11.30 Ce este hipnoza?

11.30 – 12.00 Pauză de cafea

12.00 – 13.00 Tehnici de bază în hipnoză

13.00 – 14.00 Pauză de prânz

14.00 – 16.00 Cum folosim hipnoza în lucrul cu pacienții. Despre autohipnoză

16.00 – 17.00 Demonstrații practice; sesiune de întrebări și răspunsuri

17.00 – 17.30 – Networking

27 septembrie 2017, The Office – Workshop de practică intensivă dedicat specialiștilor din domeniul psihologiei

9.00 – 9.30 Înregistrare participanți

9.30 – 11.30 Crearea unor rutine hinotice de bază de către participanții la workshop, analizarea lor de către Prof. Dr. Thomas Dowd

11.30 – 12.00 Pauză de cafea

12.00 – 14.00 Jocuri de rol conduse de invitat, în care participanții devin, succesiv, client, terapeut și observator în procesul hipnoterapeutic

27 septembrie 2017

Mint Bistro – Private Soirée with Thomas Dowd

19.00 – 21.00

Under Hypnosis este organizat și susținut de Holo – psihologie pentru comunitate.

Înscrieri și plăți

Detalii despre variantele de înscriere la acest eveniment, precum și despre prețuri, găsiți pe pagina evenimentului.

Postaţi un comentariu