Universitatea Oxford studiază administrarea cu spray nazal a vaccinului împotriva Covid-19

Universitatea Oxford lansează un studiu care cercetează administrarea vaccinului ChAdOx1 nCoV-19 împotriva coronavirusului folosind un spray nazal.

Prima etapă a studiului, care va implica 30 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, va investiga nivelul răspunsurilor sistemului imunitar generate de vaccin utilizând această tehnică de administrare, precum și monitorizarea siguranței și reacțiile adverse.

Toți voluntarii vor primi același vaccin care este administrat în prezent prin injecție intramusculară ca parte a administrării globale a vaccinului Covid-19. Voluntarii, care vor proveni din regiunea Oxford, vor fi monitorizați în total patru luni.

Dr. Sandy Douglas, om de știință și coordonatorul șef al studiului a precizat:

“Unii imunologi cred că administrarea vaccinului la locul infecției poate asigura o protecție sporită, în special împotriva transmiterii și a îmbolnăvirilor ușoare. Sperăm că acest mic studiu axat pe siguranță va pune bazele pentru viitoare studii mai mari, care sunt necesare pentru a testa dacă administrarea vaccinului în acest mod protejează împotriva infecției cu coronavirus”.

Vaccinul va fi administrat folosind un dispozitiv de pulverizare intranazală, similar cu multe spray-uri nazale vândute fără prescripție medicală.

„Există o varietate de oameni care vor găsi sistemul de administrare intranazal mai atrăgător, ceea ce poate însemna că acceptarea vaccinului este mai mare în aceste grupuri. Ar putea avea, de asemenea, avantaje practice – spray-urile nazale au fost utilizate cu succes pentru alte vaccinuri, de exemplu vaccinul antigripal utilizat în școlile din Marea Britanie”, a mai spus Sandy Douglas conform site-ului Universității Oxford.

Acest studiu ne va ajuta să înțelegem siguranța și efectele secundare asociate cu administrarea vaccinului Oxford / AstraZeneca COVID-19 prin spray nazal, fiind un prim pas important către creșterea gamei de opțiuni pentru reducerea răspândirii și impactului COVID-19 la nivel global.

“Aceasta este o nouă abordare interesantă pentru administrarea unui vaccin COVID-19, care ar putea fi foarte eficient în prevenirea nu numai a episoadelor de boală, ci și a infecțiilor asimptomatice și, prin urmare, ar ajuta la reducerea transmiterii în rândul populației”, a declarat profesorul Adrian Hill, director al Institutului de Cercetare Jenner.

Distribuie:

Postaţi un comentariu