Un tânăr de 38 de ani este candidatul Pro România la funcția de primar al Clujului

Candidatul Pro România pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca este Dan Codrean, 38 de ani, avocat și fost subprefect al județului din partea PSD în 2015.

˝Pentru mine, Cluj-Napoca este locul în care m-am născut și care m-a format ca adult; este locul în care îmi cresc copilul și locul în care mi-aș dori să îmi văd crescând și nepoții. Simt că generația noastră poartă o responsabilitate enormă pentru acest oraș: noi suntem cei care decidem unde va fi Clujul peste 20 de ani: în topul orașelor europene din punct de vedere al calității vieții (cu tot ceea ce presupune – trafic decongestionat, creșterea puterii de cumpărare, viață culturală efervescentă, servicii sociale adecvate) sau ne limităm la a fi unul dintre cele mai moderne orașe din România, dar fără să depășim acest statut și să intrăm în următoarea ligă˝, declară Dan Codrean, lider PRO România Cluj.

Dan Codrean propune pentru municipiul Cluj-Napoca un program de guvernare axat pe patru direcții: administrație, infrastructură și urbanism, economie, societate, fiecare dintre acestea fiind dezvoltate din perspectiva internaționalizării.

˝Sunt absolut convins că orice demers pentru a așeza Clujul pe harta orașelor importante din Europa (nu doar din punct de vedere al festivalurilor, așa cum este acum) trebuie abordat prin prisma principiilor inovației, care asigură eficacitatea și eficiența utilizării resurselor publice. Sunt un om al dialogului, iar profesia m-a învățat să privesc întotdeauna lucrurile din mai multe perspective pentru a putea avea o imagine amplă asupra realității și a putea găsi cele mai bune soluții. Îmi doresc foarte mult să creăm un spațiu public dinamic, interactiv și competitiv care să reunească toți actorii implicați în viața economico-socială. De exemplu, cred foarte mult în crearea unei platforme care să reunească organizațiile de elevi sau cele studențești cu angajatorii de top din Cluj-Napoca, pentru ca formarea profesională a tinerilor să fie adaptată nevoilor de pe piața muncii. Mai departe, încurajate de acordarea unor facilități fiscale, companiile pot contribui la modernizarea atelierelor și a laboratoarelor din instituțiile de învățământ. Lucrurile trebuie gândite din perspectivă sistemică, altfel nu facem decât să adâncim diferențele de dezvoltare a segmentelor economico-sociale!˝, afirmă Dan Codrean.

Liderul Pro România Cluj, Remus Lăpușan, a anunțat că va candida pentru președinția Consiliului Județean Cluj.

Parlamentul a decis în această săptămână ca alegerile locale să se desfășoare în 27 septembrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu